„Ízléses”: elvehetik a kómában fekvő Michael Schumacher 1994-es világbajnoki címét!

2023. szeptember 12. 18:19

Rajta kívül talán Hamiltonnak is el kell búcsúznia az egyik trófeájától.

2023. szeptember 12. 18:19

Az autósport világában nagy port kavart, amikor szóba került, hogy Lewis Hamilton jogtalanul szerezte meg egyik világbajnoki címét, amit akár el is vehetnek tőle utólag. Most a másik hétszeres világbajnok, Michael Schumacher első bajnoki címe is veszélybe kerülhet –írja a PlanetF1.com.

Roger Benoit Forma-1-es újságíró nemrég egy interjúban arról beszélt, számára Schumacher nem hétszeres, csak hatszoros világbajnok.

Első, 1994-es világbajnoki címét ugyanis úgy szerezte meg, hogy az utolsó futamon összeütközött a Williams brit versenyzője, Damon Hill autójával, és mivel egyikük sem tudta befejezni a versenyt, az akkor éppen élen álló Schumacher lett a világbajnok.

Benoit szerint Schumacher nem érdemli meg a világbajnoki címet, mert azt saját hibájával szerezte meg.

Felipe Massa, aki 2008-ban egy ponttal maradt le a világbajnoki győzelemről, jogorvoslatot fog indítani az ügyben, és amennyiben sikerül utólag megszereznie Hamiltontól a bajnoki címet, nem kizárt, hogy a korábbi kérdéses eseteket is felülvizsgálhatják, ami akár Schumacher világbajnoki címébe is kerülhet.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thorin-2
2023. szeptember 13. 10:33
és pontosan miképp is akarják elvenni ezeket? a 2008-s esetnél nem tudom a szabályokat, ám a régebbieknél (akadt bőven, amikor kétséges ütközésekkel dőlt el f1-s cm) mi alapján is vonnak le pontokat az azóta érvényesített eredményekből? mert ha hibásnak is nevezzük egyik-másik pilotát, a második helyezettek akkor sem kapnak több pontott, miután nem értek el eredményt kiesésük okán? vagy időgéppel tisztázzük, mi lett volna az eredméy az ütközés nélkül? netán minden versenyt végig nyálazünk, mert felteszem akad még pár, ahol a későbbi esélyes az év levén és vagy közepén ki lett ütve egy-egy versenyen, ami ha elmarad, más végső győztes hoz.
lofejazagyban-2
2023. szeptember 13. 08:28
érdekes, hogy a berni német-magyar VB döntőt nem akarják felülvizsgálni, ahol a németek tele voltak tömve kokszszal.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 13. 00:17
Holnap 14:55 és 14:57 között lesz két percem sopánkodni.
röviden
2023. szeptember 12. 23:09
Baromság, évtizedekre vissza "orvosolni" minden problémás sporteredményt nem lehet, sőt, kártékony lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!