Hajnal Tamás: A Ferencváros a közép-kelet-európai régió meghatározó csapatává vált!

2023. október 05. 18:14

A Ferencváros sportigazgatója még a Fiorentina elleni idegenbeli találkozó előtt adott interjút. Átigazolási mérleget vont, valamint szót ejtett többek között, Dejan Sztankovicsról, Lisztes Krisztiánról, Abu Faniról és Varga Barnabásról is.

2023. október 05. 18:14
HAJNAL Tamás; FENYVESI Máté

Az átigazolási anomáliáktól kezdve Abu Faniig és Varga Barnabásig

A sportvezetőt a közelmúltban gyakran kritizálták, hogy nem mindegyik új játékos vált be a klub számára, ezzel kapcsolatban Hajnal a következőket nyilatkozta az nso.hu-n.

„Örömteli, hogy szinte az összes új igazolásunk bevált, hamar beilleszkedtek, rövid idő alatt meghatározó szereplővé váltak. Ez elmondható a télen érkezett Owusu Kwabenáról és Myenti Abenáról is, akiket korábban ugyan sokan kritizáltak, de mára mindketten beértek, érett játékot nyújtanak.”

A nyáron érkezett futballisták közül az izraeli gólpasszkirályról és a gólerős Varga Barnabásról külön is szót ejtett a sportvezető.

„Abu Fani az a játékos, aki megfelelő tapasztalattal felvértezve érkezett hozzánk, megjárta a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát, korábbi klubjában, a Maccabi Haifában csapatkapitány is volt. A megszerzése előtt sokat elemeztük a játékát, többször is személyesen néztük meg. Szükségünk volt egy olyan játékosra, aki biztos a labdakihozatalokban, a támadó harmadban pedig kulcspasszokat képes adni. Nem könnyű a piacon ilyen komplex középpályást találni, hosszú és nehéz tárgyalássorozat után sikerült őt megszereznünk. Varga Barnának korábban – mivel különböző stílusú csapatokban játszott – nem volt lehetősége megmutatni a sokoldalúságát. Talán a Fradiban van a megfelelő helyen, a megfelelő társakkal körülvéve. Ő egy tipikus kilences játékos, akit már régóta kerestünk: a tizenhatoson belül folyamatosan éhes a gólra.”

Hajnal elárulta azt is: nem keveset áldoztak az NB I aktuális gólkirályára, „de úgy tűnik, a klub és a játékos nagyon egymásra talált.”  

IFJABB LISZTES Krisztián
Ifjabb Lisztes Krisztián a felnőtt mezőnyben is hamar kitűnt a tehetségével. Fotó: fradi.hu

„Lisztes Krisztán fantasztikus képességű játékos, minden fradista gyerek példaképe lehet”

A Ferencváros tavasszal berobbanó üdvöskéjéről köztudott: édesapja nyomdokain haladva nyártól a Bundesligába szerződik, és az Eintracht Frankfurt játékosa lesz. Rá külön kitért Hajnal Tamás, hiszen bevallotta, az ő története külön lépcsőfok a Fradi életében.

„Saját utánpótlásunkból hoztuk, fokozatosan építettük fel, játszott az NB III-as fiókcsapatban, Soroksáron, úgy került a felnőttekhez. Lisztes Krisztián minden fradista gyerek példaképe lehet, mi is büszkék vagyunk rá. Fantasztikus képességű játékos, nem véletlen, hogy más élklubok érdeklődését is felkeltette. De 

a Frankfurt gyorsan lépett, határozott elképzelései voltak, így Krisztián az övék lett.

SZTANKOVICS, Dejan
Dejan Sztankovics eddig rendkívül eredményesen dolgozik. Fotó: Mandiner/Trenka Attila

 

„Olyan alapos felmérést végeztünk edzői karrierjéről, amely egyedülálló Magyarországon”

Dejan Sztankovicsról rövid idő alatt kiderült, igazi egyéniség, ugyanakkor szív-lélek ember. Nem véletlen, hogy korábban Kubatov Gábor klubelnök is azt mondta róla: az utóbbi néhány évet figyelembe véve – karakterét tekintve – a legközelebb áll a Ferencvároshoz. Hajnal Tamás amondó, mielőtt megkeresték Sztankovicsot, „előzetesen olyan alapos felmérést végeztünk edzői karrierjéről, amely egyedülálló Magyarországon. Alázattal és szenvedéllyel dolgozik, az első néhány mérkőzés is biztatóan sikerült.”

A bajnokcsapat sportigazgatója szerint a Ferencváros mára a közép-kelet-európai régió meghatározó csapatává vált. 

„Immár Európában is versenyképesek vagyunk, 

a mi szintünkön bárkivel nyugodtan összemérhetjük az erőnket, nem kell félve pályára lépnünk. 

Ez nem csak a nagyobb értékkel bíró játékosaink érdeme, hiszen az elmúlt években sok olyan futballistát találtunk, akik kevésbé voltak ismertek, nálunk mégis kinőtték magukat. Elég csak Nguen Tokmacra, Aissa Laidounira vagy éppen Cebrail Mackreckisre gondolni” – fogalmazott Hajnal Tamás.

Nyitókép Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2023. október 05. 18:49
Kozep-kelet europa?! Az meg mi? Zorbania? Azzal, hogy EKLt jatszik? Kikap egy 6ezres lakosu varosi csapattol?
states-2
2023. október 05. 18:29
A legmagyarabb csapatban csak mutatóban is alig van magyar. Röhej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!