Kiderült, ki lesz a férfi jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya

2023. október 24. 16:03

A kanadai szakember 2019-ben érkezett Magyarországra. Kezdetben a Ferencváros-utánpótlás szakmai igazgatójaként dolgozott, majd 2021-től a Magyar Jégkorong Szövetség fejlesztési, majd sportigazgatója volt.

2023. október 24. 16:03
null

Don MacAdam irányítja az idény végéig a férfi jégkorong-válogatott – derült ki kedden.

Hatalmas tapasztalata és szaktudása van”

„Az elmúlt időszakban minden szempontot mérlegelve kerestük a legjobb megoldást” – nyilatkozza az MJSZ honlapján Sipos Levente főtitkár a kinevezés apropóján. Mint fogalmazott: „voltak olyan edzők a látókörünkben, akiket szerettünk volna a programunkba hívni, de el kellett fogadnunk, hogy a válogatott melletti feladat nem mindig összeegyeztethető a klubkötelezettségekkel”.

„Azért döntöttünk Don kinevezése mellett, mert évek óta a magyar jégkorongban dolgozik, így jól ismeri a játékosokat és az edzőket, a sportág lehetőségeit, céljait és kihívásait. Hatalmas tapasztalata és szaktudása van, hiszen dolgozott az NHL-ben, könyveket írt és tanított is” – részletezte Sipos.

Nem titkolt célunk, sőt, prioritás, hogy az edzők felkészítésével segítse kiválasztani azt a magyar szakembert, aki alkalmas lehet majd átvenni tőle a stafétabotot – tette hozzá.

A magyar férfi jégkorong-válogatott legutóbb a 16 csapatos elit-világbajnokságon szerepelt. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Don MacAdamről

Don MacAdam a szövetség sport- és fejlesztési igazgatói feladatai mellett látja el a szövetségi kapitányi teendőket. A 73 éves szakember játékosként alacsonyabb osztályú észak-amerikai csapatokban játszott, majd egészen fiatalon edző lett: 1986-tól a Detroit Red Wings másodedzőjeként dolgozott, majd három idény után az Edmondon Oilers farmcsapatához igazolt, majd 1990-ben a Stanley Kupát nyerő csapat stábtagjaként bajnoki aranygyűrűvel gazdagodott. Magyarországi pályafutása előtt Don MacAdam Európában előbb az olasz Bolzano együttesét irányította, majd az osztrák Jégkorong Liga (EBEL) szakmai tanácsadójaként tevékenykedett.

A magyar férfi jégkorong válogatott szakmai stábjában egyelőre Bartalis Balázs és Szilassy Zoltán segíti majd MacAdam munkáját (később Ladányi Balázs is csatlakozik majd), az első jelentős feladat a Sárközy Tamás Emléktornán való minél sikeresebb szereplés lesz.

Nyitókép: jegkorongszovetseg.hu

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. október 24. 19:49
Bobby Ewing
sentimental
2023. október 24. 16:33
Bobby Ewing itt maradt?
gyaloggos
2023. október 24. 16:11
REMÉLKÜK, SIMA lesz az út, s NEM macskakövekkel kirakván!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!