Maradonának és az argentin népnek ajánlotta újabb Aranylabdáját Lionel Messi

2023. október 31. 12:03

Az argentin klasszis díjátadó beszédében nem rejtette véka alá, személy szerint mennyit jelentett neki a 2022 decemberében megszerzett világbajnoki trófea.

2023. október 31. 12:03
null

Mint a Mandiner beszámolt róla, Lionel Messi nyerte a 2022-2023 labdarúgószezon legjobb játékosának járó Aranylabdát. A 36 éves argentin klasszis a norvég gólgép Erling Haalandot és korábbi párizsi csapattársát, Kylian Mbappét előzte meg a sportújságírók voksolásán. A konkrét számadatokat még nem hozták nyilvánosságra, ám Messi már a France Football gáláján megszólalt, és a szokásos tiszteletkörök mellett a siker hátteréről, motivációjáról és riválisairól is beszélt.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindenekelőtt szeretném megköszöni mindenkinek, aki szavazott. A díjat megosztom válogatottbeli csapattársaimmal, ezt az argentin nemzeti együttessel közösen nyertük. 

Egy ajándék a stáb, a játékosok és Argentína egész népe számára. 

Haalandnak és Kylian Mbappé elképesztő idényt futott, mind egyéni, mind csapat szinten csodás évet zárt Erling, minden összejött neki. Kétség nem fért hozzá, hogy legközelebb ő is gazdagodik majd ezzel a díjjal. Nagyon sok ígéretes fiatalt látok, hiszem, hogy sok-sok éven át nagyon szép futballal örvendeztetnek meg majd bennünket. Az a szerencse ért, hogy megint csak én nyertem, de örülök, hogy a színvonal ilyen magas” – kezdte a pódiumon a győztes.

Messi nem rejtette véka alá, személy szerint mennyit jelentett neki a 2022 decemberében megszerzett világbajnoki trófea, amely mint fentebb jelezte, az újabb Aranylabdát is elhozta az argentinnak, s egyúttal a nagy előd, az 1986-ban vb-aranyérmes legenda, Messi pályafutását szövetségi kapitányként egyengető, 2020-ban elhunyt Diego Armando Maradona méltó örököse lett. a sors furcsa fintora, hogy Maradona éppen október 30-án lett volna 63 éves.

Nagyon vágytam a világbajnoki győzelemre, ez hiányzott csak a gyűjteményemből. Sok díjat, serleget elnyertem, de ez volt a legkülönlegesebb. Köszönöm a családomnak, feleségemnek, gyermekeimnek! Antonella az egész pályafutásom során támogatott, ott volt mellettem, a legnehezebb pillanatokban. A leginkább azért vagyok hálás, hogy segített abban, hogy az összes álmomat, célomat elérhettem a labdarúgásban. És végül megszeretném említeni Diegót is, akinek a születésnapja van. Nincs jobb alkalom arra, hogy boldog születésnapot kívánjak neki. Bárhol is vagy, Diego, az Aranylabdát megosztom veled és egész Argentínával” – tett nemes gesztust Lionel Messi.

Ezt is ajánljuk a témában

Az argentin zseni, aki fénykorát az FC Barcelonában töltötte, számos egyéni és csapat sikert tudhat maga mögött. A pályán már számtalanszor bizonyította, ezúttal a párizsi pódiumon is megerősítette: igazi csapatember. Elismeréssel beszélt a legjobb csapatnak egymás után másodszor megválasztott Manchester City-ről, amelynek öt játékosa is a legjobb tíz között végzett az Aranylabda szavazáson.

„Mindig is azt mondtam, hogy az elsődlegesek a csapattal elért eredmények, címek. Az egyéni díj csak hab a tortán. Láthatjuk, hogy a City-nek hány jelöltje volt. a világ jelenlegi legjobb klubcsapatát alkotják a játékosai. Különleges az elismerés, de másodlagos”

 – fogalmazott Messi.

Közel két évtizede tart Lionel Messi felnőtt pályafutása, amely a csillogó sikerek ellenére nem volt buktatóktól mentes. A Barcelona és a Paris sG után immár az Inter Miami színeiben szereplő ikon egy kicsit összegezte is a karrierjét, amely válogatott szinten Magyarország ellen kezdődött 2005-ben egy balszerencsés kiállítással, s később folytatódott elveszített világbajnoki döntővel és Copa America-finálékkal.

Soha sem gondoltam volna, hogy ilyen csodás pályafutásom lesz. Ahogy Aitana (a női győztes, Aitana Bonmati, az FC Barcelona játékosa – a szerk.) is mondta, a világ legjobb csapatában, egyesületében szerepelhettem, úgyhogy így sokkal könnyebb volt csapat és egyéni díjakat szerezni. 

Voltak fájdalmas vereségeim, főleg a válogatottal éltem át kellemetlen, fájó kudarcokat.

 De továbbra is küzdeni fogok az újabb Copa America-címért, klub szinten pedig miután elhagytam Európát, jó döntést hoztam, hogy az Egyesült Államokba igazoltam. Próbálom élvezni a helyzetet, több időt tölteni a családommal és a hazámban, Argentínában” – beszélt a terveiről a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: AFP/Franck Fife

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. október 31. 15:10
Jobbat én se tudnék.
need-info
2023. október 31. 12:58
Szerintem Szoboszlai érdemelte volna...
Novicsok-5
2023. október 31. 12:28
Felajánlhatta volna Haalandnak. Megérdemelte volna.
Rodolfo
2023. október 31. 12:27
Meg is érdemlik az argentinok! A foci nélkül nem léteznének. Melyik más országban rendelnek el két napos munkaszünetet (a nép akaratából!) amikor VB-t nyer a fociválogatottjuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!