Ő szoríthatja ki Szoboszlai Dominikot a Liverpoolból!

2023. október 24. 12:55

Jürgen Klopp irányításával a Pool szakmai stábja már a téli erősítéseken töri a fejét.

2023. október 24. 12:55
Ezequiel FERNÁNDEZ

Nem meglepő, hogy a Mersey-parti gárda folyamatosan figyeli a tehetségeket, ennek köszönhető, hogy az utóbbi két évben számos fiatal labdarúgó érkezett a Liverpoolhoz, elég, ha csak a kolumbiai Luís Diazra, a holland Cody Gakpóra és Ryan Gravenberchre, no, és természetesen Szoboszlai Dominikra gondolunk!

Ezt is ajánljuk a témában

 

A téli átigazolási szezon közeledtével egyre több forrás erősíti meg, hogy a Pool játékosmegfigyelői hálózata kivetette a hálóját a Boca Juniors ifjú tehetségére, Ezequiel Fernándezre. A 21 éves tálentum az elmúlt időszakban vált csapata alapemberévé, sorozatban 38 klubmeccset játszott, kiváló formába lendült, és cseppet sem mellékesen: 

a Liverpool világbajnok argentinja, Alexis MacAllister is keményen promótálja honfitársát, 

többször is hangsúlyozta, hogy mennyire kedveli a játékát, és örülne, ha csapattársak lennének klubszinten is.

Ez annál is inkább érthető, mert Fernández – MacAllisterhez hasonlóan – leggyakrabban a védekező középpályás posztján játszik, így a két argentin nem csak hogy remekül megértené egymást, hanem kölcsönösen nagy terhet vennének le egymás válláról.

Jürgen KLOPP; SZOBOSZLAI Dominik
Jürgen Klopp bizalma töretlen Szoboszlai Dominik iránt 
Fotó: liverpoolfc.com

  

S itt jön képbe honfitársunk, Szoboszlai Dominik, akit Jürgen Klopp az idei szezonban előszeretettel szerepeltet a szűrő posztján, bár a Liverpool menedzsere a közelmúltban elárulta: Szobót olyannyira sokoldalú tehetségnek tartja, hogy akár támadó középpályásként, vagy éppen amolyan visszavont irányítóként is a csapat nagy hasznára lenne.

Visszatérve Ezequiel Fernándezre: az elmúlt szezonban mérkőzésenként 8,64 párharcot vívott meg és mindezt 64 százalékos fölénnyel meg is nyerte. Az argentin élvonal elmúlt szezonjában egyetlen 21 éves játékos sem adott több előre passzt a bajnokságban, és harmadik legeredményesebb futballista a progresszív átadások tekintetében. A szakemberek szerint Fernández játékstílusa tökéletesen beleillik Jürgen Klopp Liverpooljába, már csak azért is, mert a középpályán, hatos pozícióban MacAllisteren és Szoboszlain kívül nem sok használható futballistája van. (Valljuk be: a japán Endo Vataru eddig nem igazán vált be...)

Cseppet sem mellékesen: Fernández az elmúlt hetekben többször is hangsúlyozta, hogy szívesen kipróbálná magát Európában, nem véletlen, hogy az olasz AC Milan és a portugál Benfica érdeklődését is lehet hallani vele kapcsolatban – de senki nem lepődne meg azon, ha végül a Mersey partján kötne ki...

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: diarioxeneize.com

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyurmika
2023. október 28. 10:16
Ez már origós mélység. Nem kellene odáig süllyedni. 12 idióta már meg is érkezett aki stimmel a cím színvonalához, ők lájkolták is. Gratulálok! A névtelen cikkírónak javasolnám, hogy sporttal ne foglalkozzon, különösen a labdarúgást hanyagolja.
nakatomi
2023. október 25. 01:55
Tipikus kattintásvadász cím. Hétről-hétre a legjobb osztályzatokat és szóbeli értékeléseket kapja Szoboszlai. Szóba sem kerül, hogy az fenyegetné, hogy kiszorul a kezdőből. Ami pedig a cikk tartalmát illeti, abból világosan kiderül, hogy egy védekező középpályásról van szó. Esetleges érkezésével még jól is járna Dominik, mert végre előrébb kerülhetne ebből a hátravont szerepkörből és több lehetősége lenne a gólszerzésre is.
rugbista
2023. október 24. 20:39
Nem árt, ha kevesebbet játszik, nem ég ki, jobban elkerülik a sérülések. Gondolom, még 8-10 év múlva is magas szinten szeretne focizni.
freely
2023. október 24. 18:55
A legtöbb focistának okos nézése van. Főleg a nagyoknak. Ezt leginkább nem az edzők, meg a nézők tudják megállapítani, hanem a pszichológusok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!