Telt ház, őrült hangulat várja a Fradit Diósgyőrben!

2023. október 22. 06:04

Nem csoda, hogy futball-láz van Miskolcon, hiszen az újonc DVTK remekel, és a szurkolók úgy érzik: most elkaphatják a bajnokcsapatot!

2023. október 22. 06:04
null

A két csapat közös történelme több mint 83 évre nyúlik vissza, az első meccset 1940. szeptember 8-án játszották: a Ferencváros idegenben 6:3-ra győzte le a DVTK. Érdekesség, a vendégek támadósorának mindegyik tagja eredményes volt: Finta Károly négyszer, míg Kiszely István és Gyetvai László egyszer talált be Lukács György kapujába.

Az elmúlt évtizedekben az egyik legpatinásabb párharccá nőtte ki magát a DVTK - FTC csata: az eddigi 104 első osztályú mérkőzésen 67 FTC-siker és 20 döntetlen mellett mindössze 17 diósgyőri győzelem jött össze. 

A párharc további különlegessége, hogy az utolsó 12 mérkőzésen nem született döntetlen (a legutóbbi pontosztozkodásig 2017 áprilisáig kell visszamennünk), és nyomasztó Fradi-fölény tapasztalható: tíz zöld-fehér siker mellett a piros-fehérek csupán kétszer győztek. Akadt ennél hosszabb, diósgyőri siker nélküli időszak: 1981. december 2-án az aktuális bajnok Fradit 2-0-ra győzte le a DVTK, ám ezt követően 17 évet kellett várni az újabb miskolci sikerre, Tornyi Barnabás együttese egy rendkívül látványos mérkőzésen, az Üllői úton tréfálta meg és győzte le az FTC-t 4-3-ra. Saját közönsége előtt több mint három évtizeden keresztül nyeretlen maradt a miskolci piros-fehér együttes.

Ami a maiakat illeti: az édesapja, idősebb Szergej Kuznyecov révén jelentős Fradi-kötődéssel rendelkező diósgyőri vezetőedző, ifjabb Szergej Kuznyecov (aki játékosként a Fradi utánpótlásában is pallérozódott) irányításával a Diósgyőr az ősz egyik meglepetéscsapata, jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban. Legutóbb Újpesten ugyan 2-0-s vereséget szenvedett, de előtte öt mérkőzésen négyszer győzött, és csupán az MTK otthonában maradt alul.

KUZNYECOV, Szergej
Ifjabb Szergej Kuznyecov a feljutás után az élvonalban is remekül helytáll a Diósgyőrrel 
Fotó: MTI/Katona Tibor

Az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, de a forduló előtt így is éllovas Fradi ebben a bajnokságban is igazolja, hogy a legjobb magyar csapat - akár Máté Csaba, akár Dejan Sztankovics irányítja a zöld-fehéreket. A szerb mester egy Nagyecsed elleni 8-0-s Magyar Kupa-gőzelemmel nyitott, majd a bajnokságban (négy mérkőzés, 10 pont) és az Európa Ligában (győzelem a Csukaricski ellen, balszerencsés döntetlen a Fiorentina otthonában) is bizonyította: érti a szakmáját.

STANKOVIC, Dejan; OWUSU
Dejan Sztankovics hamar megtalálta a közös hangot a Fradi játékosaival 
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sztankovics egyébként a közelmúltban a szerb Blicknek adott interjúban többek között elmondta: „mindennap egyre jobb akarok lenni. Nagyon ritka, hogy egy klub így az ember mögé álljon, ilyen tárt karokkal fogadjon, így óvjon és ilyen szabadságot adjon a munkához.”

A hatalmas érdeklődés miatt (már tíz nappal a mérkőzés időpontja – vasárnap 17.45 –  előtt elkelt az összes belépő, így 12 ezer drukker láthatja élőben az ősz egyik nagy rangadóját) a rendőri biztosítás szempontjából a meccs természetesen kiemelt kockázatú, ezért a DVTK a Miskolci Rendőrkapitánysággal közösen arra kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál jóval korábban induljanak el a találkozóra, és legyenek türelmesek, hiszen a belépőjegyeken szereplő adatok és a kedvezményes jegyekre való jogosultság szigorú ellenőrzése miatt a beléptetés hosszabb időt vehet igénybe. A DVTK Stadion kapui két órával a kezdés előtt, 15 óra 45 perckor nyílnak. A meccs szünetében a legügyesebb szurkolók egy tálca sört is nyerhetnek, ehhez csak annyit kell tenni, hogy a tizenhatos vonaláról gólt kell lőni az alapvonalra elhelyezett kis kapuba...

Nyitókép: dvtk.eu

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2023. október 22. 18:38
Eddig igen jó kis meccs.
rugbista
2023. október 22. 15:57
1940-ben 5 csatár volt egy csapatban, tehát nem mindegyik fradista csatár köszönt be az első diósgyőri meccsükön.
need-info
2023. október 22. 13:20
https://www.origo.hu/teve/galeria/20231009-nezze-meg-a-teljesen-meztelen-szorcsik-vikit-galeria-tv.html
Vata Aripeit
2023. október 22. 12:45
2 szurkolótábor van Mo.-n. Az egyik a diósgyőré. Most találkoznak a másikkal. Remélem jó meccs lesz. 17:45 sör/tv:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!