A Fradit élesre töltött fegyverrel várja a Puskás, élre állhat a Paks!

2023. november 24. 17:53

Két hét szünet után ismét a hazai élvonalra terelődik a figyelem.

2023. november 24. 17:53
LISZTES Krisztián; CORBU, Marius Dumitru
Vámos Tamás

A labdarúgó NB I 14. fordulója a Paks - Diósgyőr mérkőzéssel kezdődik, amelynek első számú pikantériája, hogy ha Bognár György együttese nyerni tud, vasárnapig biztosan, és ha a bajnokcsapat pedig pontokat veszít Felcsúton, a tolnaiak legalább egy hétig lehetnek az élvonal listavezetői. Érdekesség, hogy Szappanos Péterék a hat hazai találkozójuk közül éppen a legutóbbi, MTK elleni meccsen hullajtottak csak pontokat, míg a Diósgyőrnél az első számú cél: tovább folytatni a kapott gólok nélküli meccsek sorát, amely legutóbb a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd ellen is sikerült. Tippünk: 3-1.

Kisvárdán nem először kerül sor élet-halál meccsre, hiszen a sokadik edzőváltáson átesett hazaiak (Milos Kruscsics, Gerliczki Máté és Mátyus János után ezúttal már Feczkó Tamás próbálja benntartani a várdai vitézeket) az ugyancsak a kiesőzóna közelében, a 9. helyen álló MTK-t fogadják. Feczkó debütáló meccse nem sikerült, a Kecskemét ellen sem jött össze a pontszerzés, ám ennél sokkal aggasztóbb, hogy az utolsó tíz meccsből mindössze egyet (!) nyert meg a csapat. Ha Ötvösék most sem szerzik meg a három pontot, keserves tavasz elé néznek. Erre egyébként azért is megvan az esély, mert az MTK az utolsó két mérkőzésén nemcsak 4 pontot szerzett, hanem még gólt sem kapott! Tippünk: 1-1.

MÁRTON Gábor
Márton Gábor ismerős feladat előtt: benn kell tartania a ZTE-t! 
Fotó: ztefc.hu

Zalaegerszegen bizakodó a hangulat, hiszen Boér Gábor után újra az a Márton Gábor a csapat vezetőedzője, aki 2020 tavaszán már sikerrel tartotta benn az együttest az élvonalban. Ám a Debrecen legutóbb, a Paks ellen újra a diadal útjára lépett (1-0), ráadásul az is vészjósló lehet a zalaiak számára, hogy az utolsó három bajnokijukat egyaránt a Loki nyerte meg (3-0; 2-0, 1-0)... Tippünk: 1-1.

A szombati nap zárómérkőzése a Mezőkövesd - Újpest FC találkozó lesz, amely azért is ígérkezik remek csatának, mert mindkét csapat számára csak a győzelem lehet az egyetlen elfogadható eredmény! Mezőkövesden ádáz harcot vívnak a kiesés ellen, ám némi bizakodásra ad okot, hogy Cseri Tamásék (vajon miért esett ennyire vissza a nem is olyan rég még válogatott középpályás formája?!....) a legutóbbi két hazai meccsüket (az MTK ellen 1-0-ra, a Debrecen ellen 2-1-re) megnyerték. 

Újpesten három vereség rondított bele a szépen alakuló őszbe,

 éppen ezért nem meglepő, hogy Nebojsa Vignjevics nyílt sisakos támadójátékot ígér! Tippünk: 2-3.

SZOLNOKI Roland; MARKEK Tamás; FAVOVOV, Artem
A Fradinak nem lesz könnyű dolga a Puskás Akadémia ellen 
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A forduló rangadójára vasárnap délután kerül sor, amikor a Puskás Akadémia a Ferencvárost fogadja. A közelmúltban emlékezetes kupameccset játszott a két együttes (a 132 perces találkozón a Fradi 4-3-ra győzött), ám a lefújás után Hornyák Zsolt úgy nyilatkozott: a bajnokin nagy revansra készülnek, és élesre töltött fegyverrel várják a bajnokcsapatot! Nyilván ehhez Dejan Sztankovics együttesének is lesz egy-két szava, már csak azért is, mert a Kecskemét és a Fehérvár ellen elvesztett bajnokik után váratlanul szoros lett az élmezőny! Zachariassenék dolgát az sem könnyíti meg, hogy 

Ezt is ajánljuk a témában

a Puskás Akadémia az FTC mumusának számít:

 az utolsó kilenc bajnokiból mindössze kettőt nyertek meg a zöld-fehérek... Tippünk: 1-1. 

A forduló zárómeccsét a remek formába lendülő, az előző fordulóban a Groupama Arénában is győzni tudó Fehérvár FC és a legutóbbi két bajnokiját megnyerő Kecskemét vívja. A végeredmény teljességgel kiszámíthatatlan, mindenesetre az a vendégek esélyeit növeli, hogy az utolsó három egymás elleni bajnokin (2-1; 2-1; 1-0) egyaránt Vágó Leventéék diadalmaskodtak. Tippünk: 1-1.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!