„A magyar válogatott bárki ellen képes jó teljesítményre” – ezt várják az Eb-n a Mandiner szakértői

2023. november 22. 16:00

Véget ért a selejtezősorozat, kialakult a 2024-es Eb csoportsorsolásának kalapbeosztása. Körbejártuk, hogy milyen összetételű lenne az ideális csoport, és milyen szereplésben reménykedhetünk.

2023. november 22. 16:00
NAGY Ádám

Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány:  A továbbjutás abszolút benne van a pakliban!

„A résztvevőket látva egyértelműen látszik, hogy nincsen könnyű csoport. A németeknél >belső zavargások< is voltak, de mégiscsak ők a házigazdák. A belgáknál a világbajnokság után történt egy váltás a kapitányi poszton, ezért az első kalapból talán őket választanám. A harmadik kalap együttesei közül a szlovák-szlovén-cseh-skót négyesből választanék. Végül azért várnám Szlovéniát, mert ebből a társaságból ők tűnnek a legzsengébbnek, de a többiektől sem kell félnünk. Meglepetésre a negyedik csoport bivalyerős, de ha finnek kvalifikálnák magukat, és mellénk sodorná őket a szerencse, nem lennék szomorú! Összességében tehát 

a Belgium, Magyarország, Szlovénia, Finnország csoportból nem tűnne megoldhatatlan feladatnak a továbbjutás, 

már csak azért sem, mert a magyar válogatott mára – hál' Istennek! – eljutott arra szintre, hogy bárki ellen képes a jó teljesítményre. Bő fél év alatt sok minden történhet, de nagyon fontos, hogy elkerüljenek minket a sérülések, akik pedig meccshiánnyal küzdöttek, minél több mérkőzést játsszanak. A továbbjutás abszolút benne van a pakliban, a kieséses szakasz megjósolhatatlan, de bízom benne, hogy a csapat kihozza magából a maximumot!” 

ROSSI, Marco; SZOBOSZLAI Dominik
A siker fő letéteményesei: Marco Rossi és Szoboszlai Dominik Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nagy Antal 32-szeres válogatott középpályás: Első számú vágyam, legyen mindenki egészséges!

„Az első kalapból nem könnyű a választás... Ám látva az elmúlt időszak eredményeit, elsőként Németországot várnám, hiszen az utóbbi időben nem nagyon nyertek meccset. Bár az is igaz: ők a házigazdák... Talán még Portugália is szóba jöhet, hiszen ellenük a 2016-os Eb-n volt sikerélményünk. A harmadik kalapból Hollandiát és Horvátországot mindenképpen elkerülném! 

A szlovákoknak jó lenne visszavágni, hiszen az elmúlt években sokszor megnehezítették az életünket de azért inkább Szlovéniát választanám, mert ellenük lehet a legnagyobb esélyünk a győzelemre. 

A negyedik kalap rendkívül erős, örülnék, ha a finnek becsúsznának az Eb-re, hiszen ellenük nem csak sikeresek voltunk, de a szerencse sem hagyott el minket. Németország, Magyarország, Szlovénia, Finnország – nem is hangzik olyan rosszul! A magyar válogatott szereplésével kapcsolatban az első számú vágyam, hogy legyen mindenki egészséges! Hiszen tapasztalhattuk: ha hiányzik egy-két sztárunk, már nem annyira gördülékenyen teljesít a nemzeti csapat. A komplett együttessel minimális cél a továbbjutás, aztán majd meglátjuk, hogy evés közben mennyire jön meg az étvágy!”

 Várhidi Péter egykori szövetségi kapitány: Az első kalapból a németeket választanám

„Az első kalapból még úgy is a németeket választanám, hogy ők a házigazdák, hiszen korántsem annyira ütőképesek, mint azt az utóbbi évtizedekben megszokhattuk tőlük. A harmadik kalapból Szlovákiával és Szlovéniával is ki-ki meccset játszhatnánk, de ha választani kell, Szlovéniát várom a mieink mellé. A negyedik kalap biztos résztvevői közül Svájc ideális ellenfél lehet, hiszen náluk a pótselejtezős riválisok közül Lengyelország és Görögország is erősebbnek tűnik, bár, ha Grúzia vagy Luxemburg kijut az Eb-re, nem kérdés, hogy ők lennének a legideálisabb riválisok. 

A magyar válogatott Eb-szereplése egyértelműen a sorsolástól függ, hiszen kerülhetünk olyan négyesbe, amelyben pontot sem szerzünk, de kialakulhat olyan kvartett is, ahonnan sima lesz a továbblépés. 

Mivel a kalapbeosztások nem a világranglista-helyezések, hanem a közelmúltbéli eredmények alapján alakultak ki, alaposan szétszóródott a mezőny. Épp ezért mindenképpen bravúrra lesz szükség a jó szerepléshez.”

DIBUSZ Dénes
Dibusz Dénes csodálatos teljesítményt nyújtott egész évben Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A 2024-es németországi Európa-bajnokság csoportbeosztása:

Első kalap: Németország (házigazda), Portugália, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Anglia

Második kalap: MAGYARORSZÁG, Törökország, Románia, Dánia, Albánia, Ausztria

Harmadik kalap: Hollandia, Skócia, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország

Negyedik kalap: Olaszország, Szerbia, Svájc és a három, pótselejtezőn kijutó válogatott

 

 Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2023. november 24. 17:14
Franciaország Magyarország Hollandia Olaszország
akkor ki
2023. november 22. 20:20
Nyolcaddöntőbe fogunk kerülni, ha a teljes csapat egészséges lesz!!! Szobo, Dibusz, Willi, Szalai, Kerkez, Sallai, Nagy Ádám és Zsolt, Varga Barna, Schafer, Fiola, Kalmár, Lang, Styles, Vécsei, Ádám, Nego Lajos.
Ne szájalj
2023. november 22. 19:10
DE, sajnos rosszra is. Rovid a kispad, hullamzo a teljesitmeny. Annyi viszont teny, hogy mar nem allok fol 20 perc utan, hogy "ezek mar megint vergodnek, rossz nezni oket".
galancza-2
2023. november 22. 18:59
bozsu petya, boborján, n.anti bundázó,mixelő, futballgyilkos patkányok.A főpatkány, tésztás doktor tanítványai! Hatalmas szerepük volt a magyar foci tönkretételében. Mindegyiknek börtönben lenne a helye. Éljen Marco Rossi, Bernd Storck, Andy Möller, Lothar Matthaus! Hajrá Magyarország! Magyarok! Éljen Orbán Viktor! Hajrá Fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!