Magyarverés Olaszországban: honfitársunk is tevékeny részt vállalt a brutális kiütésben

2023. november 11. 11:10

A Pro Recco rendesen elpáholta a Vasast az Európai szuperkupa döntőjében. Zalánki Gergő hat gólt szerzett az olaszoknak, és a mérkőzés egyik legjobbja volt.

2023. november 11. 11:10
Budapest, 2018. június 23.
A montenegrói edző, Zoran Ivanovski (b2) megöleli Märcz Tamás szövetségi kapitányt (j2) a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntõjének fináléjában játszott Magyarország - Montenegró mérkõzés végén a fõvárosi Duna Arénában 2018. június 23-án. A döntõt Montenegró nyerte ötméteresekkel, 13-11-re. Balról a montenegrói Sasa Misic, jobbról Zalánki Gergõ.
MTI Fotó: Czagány Balázs

 A címvédő Pro Recco nagy fölénnyel, 18:10-re legyőzte a Vasas vízilabdacsapatát az Európai Szuperkupa döntőjében pénteken Chiavariban. Az olasz együttes ezzel történelmi eredményt ért el, hiszen zsinórban harmadszsor, összességében pedig kilencedszer nyerte meg a versenysorozatot. A mérkőzésen a Pro Recco magyar válogatott játékosa, Zalánki Gergő valamint csapattársa Giacomo Canella egyaránt hat gól szereztek, azaz ketten hozták össze csapatuk góljainak kétharmadát. Részletek lent!

A Vasasban is akadtak azért jó teljesítmények, hiszen a csapatkapitány Bátori Bence három gólt dobott, csakúgy mint a szerb Sava Randelovics. 

Összességében egyértelmű volt a Recco fölénye, ezt mutatta az is, hogy a harmadik negyed kivételével minden játékrészt ők nyertek, 

az utolsó negyedben ráadásul nyolc gólt szórtak be a magyar együttes hálójába. 

Bár a mérkőzés előtt is ismert volt az ellenfél erőfölénye, az olasz klub sportszerűen állt a találkozóhoz, és nem csak szavak szintjén vette komolyan az Eurokupa magyar győztesét. Zalánki a meccs előtt elmondta, hogy maximális koncentrációval játszanak majd a Vasas ellen, ez érződött is a medencében. A magyarok nehezn tudták feltörni az ellenfél védekezését. 

A Pro Recco nagyrészt magyar sztárjátékosnak köszönhetően – Zalánki a meccs elején egy ötméterest értékesített, majd akcióból is eredményes volt – 3-1-re el is lépett.

A második játékrészben még nagyobb volt az olaszok fölénye: Giacomo Canella zsinórban három gólt szerzett, és Zalánki is betalált megint, a Vasas viszont Bátori révén csak egy góllal tudott válaszolni, így 4-1, összesítésben 7-2 lett a félidei állás. A harmadik negyedben még az is belefért Zalánkiéknak, hogy a magyar csapat összekapta magát, és 5-3-ra megnyerte a játékrészt. 

Bátoriék ekkor egy percig még reménykedhettek is, ám jött a végjáték, amelyben a Recco egyértelművé tette, hogy jobb csapat, és legyalulta az ellenfelet: a negyedik játékrészban 8 gólt szereztek Zalánkiék, a Vasasnak esélye sem volt a címvédő ellen. 

Szlobodan Nikics, a Vasas vezetőedzője a mérkőzést követően gratulát az ellenfélnek és saját játékosainak is,

 akik szerinte mindent megtettek amit lehetett, de az utolsó negyedre nagyon elfáradtak, és nem tudtak megfelelően koncentrálni. A szakember szerint nagyon fontos volt, hogy a Vasas döntőt játszhatott a Recco ellen, és reméli, ha következő alkalommal lesz lehetőségük fináléban szerepelni, az jobban fog sikerülni. 

Európai Szuperkupa döntő: Pro Recco (olasz) – VasasPlaket 18-10 (3-1, 4-1, 3-5, 8-3)

gólok: Zalánki, Cannella 6-6, Kakarisz 2, Hallock, Echenique, Gratta, Presciutti 1-1, illetve Bátori, Randelovic 3-3, Burián 2, Rasovic, Selley-Rauscher 1-1

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Czagány Balázs

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack
2023. november 11. 18:47
Aki ezt a címet adta a cikknek elmehet a p...-ba.
iimre
2023. november 11. 16:23
"Namond 2023. november 11. 12:30 A Vasas vízilabdacsapatának megmajmolása nem magyarverés, hanem a szövetségi marhák szarv letörése." Ez tényleg nem "magyarverés", hanem Vasasverés.
Namond
2023. november 11. 12:30
A Vasas vízilabdacsapatának megmajmolása nem magyarverés, hanem a szövetségi marhák szarv letörése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!