Megindult a drukk Szoboszlainak, akár hős is lehet a bolgárok ellen

2023. november 16. 08:16

Az előző selejtezőhöz hasonlóan most is zárt kapus meccsen vívhatjuk ki a továbbjutást.

2023. november 16. 08:16
Budapest, 2023. október 14.
Szoboszlai Dominik a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, zárt kapuk mögött játssza a magyar válogatott a Bulgária elleni EB-selejtező mérkőzést Szófiában. Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott megismételheti a 2021-es bravúrt, és zárt kapus mérkőzésen harcolhatja ki az EB indulást.

Ezt is ajánljuk a témában

Három éve Izland ellen Szoboszlai Dominik lőtte be a kijutást érő gólt, aki most újra hőssé válhat – írja a Magyar Nemzet.

Igaz, az azt megelőző három kijutást telt ház előtt harcolta ki a magyar válogatott. 1964-ben Franciaországot vertük oda-vissza, hogy bejussunk a még Európai Nemzetek Kupájának nevezett sorozat négyes döntőjébe. 1972-ben második sikeres Eb-selejtezőnk során viszont éppen a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban szenvedtük el egyetlen vereségünket (3-0), mégis megnyertük a csoportot. Ezután legközelebb 2016-ban sikerült újra kijutni az Európa-bajnokságra, amikor a pótselejtezőn legyőztük Norvégiát.

Ahhoz, hogy Magyarország idén ötödik alkalommal is kijusson az Európa-bajnokságra csupán egy pontra van szükség Bulgária ellen, de a magyar csapat mindent meg fog tenni a győzelem érdekében, hiszen a csoportok sorsolása szempontjából az se mindegy, hányadik helyen végzünk.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florin
2023. november 16. 13:23
Hajrá magyarok, csak a focival foglalkozzatok!
DrPepper
2023. november 16. 11:52
Szoboszlai, bár tudja hol a kapu, és fontos és többnyire szépségdíjas gólokat lőtt, szerepe szerint inkább másokat szolgál ki. De mivel Varga és Sallai sérültek, lehet, hogy góllövőként szükség lesz rá. Hajrá!
véna
2023. november 16. 11:32
van egy előérzetem, hogy úgy lerúgják 2 évig nem áll lábra
frankie-bunn
2023. november 16. 10:45
zutty durr bumm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!