A Fradi remek nemzetközi szereplése miatt az NB1 lehagyta a román és a svéd bajnokságot, az összes magyar csapat jól járhat ezzel

2023. december 16. 16:37

Ezért is volt butaság, hogy hírek szerint Újpest-drukkerek egy csoportja a Fiorentina táborában a zöld-fehérek ellen szurkolt a Groupama Arénában.

2023. december 16. 16:37
FERENCVÁROSI TC

Kezdjük egy gyors statisztikai összeállítással: 

 – a Ferencváros az elmúlt öt évben egyaránt bejutott valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe (2019, Európa Liga, 2020, Bajnokok Ligája, 2021, Európa Liga, 2022, Európa Liga – továbbjutás, 2023, Európa-konferencialiga – továbbjutás)

– soha nem fordult még elő, hogy egy magyar klubcsapat két csoportkört is túléljen, és tavasszal is életben maradjon

– soha nem fordult elő, hogy egy magyar klubcsapat veretlenül jusson tovább egy csoportkörből

- a Ferencváros idén soha nem látott teljesítményt nyújtott a nemzetközi kupában: 14 mérkőzés, 8 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség

– a Fradi balszerencséje, hogy az egyetlen vereséget a talán legfontosabb találkozón, a feröeri Klaksvík ellen, ráadásul a Groupama Arénában szenvedte el (0-3), így a Bajnokok Ligájától már az első selejtezőkör után búcsúzni kényszerült

- soha nem fordult még elő, hogy egy magyar klubcsapat 8 győzelemmel zárjon egy kupaőszt

- a Ferencváros idén saját rekordját állította be: a tavalyi El-szezonhoz hasonlan az Európa-konferencialigában is 10 pontot gyűjtött

PESICS, Alekszandar
Alekszandar Pesics Csukaricski ellen szerzett idegenbeli találata rendkívül sokat jelentett Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ami nagyon lényeges: e remeklésnek köszönhetően (az FTC tavaly 27 , idén 35 úgynevezett koefficienspontot gyűjtött) az európai összesítésben a 62. helyről az 51. helyre ugrott, és ami nagyon lényeges: Magyarország az európai szövetség (UEFA) koefficienspont-listáján a 23. helyről a 21. pozícióba lépett előre, ( az NB1 a román és a svéd bajnokságot is megelőzte) így sokkal kedvezőbb helyzetbe kerülhetünk a BL-selejtezőkörök sorsolása kapcsán.

Lényeges információ, hogy egy másik szempontból is javulnak jövőre kupacsapataink kilátásai: ugyanis a koefficienspontok mellett az átszervezésnek köszönhetően 2024 őszén egy magyar együttes a Bajnokok Ligája, egy az Európa Liga, míg két gárda a harmadik számú kupasorozat, a Konferencialiga selejtezőjében állhat rajthoz!  Idén és tavaly a bajnokon kívül mindenki a Konferencialigában indult, nekik egy esetleges oda-visszavágós vereség automatikus búcsúzást jelentett Európától. Az Európa-ligában induló magyar csapatnak azonban ezután még lesz lehetősége javítani a harmadik számú kupasorozatban.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor  

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jajdejónekünk
2023. december 16. 18:17
Ezek a hírek félrevezető módon sikerekről írnak, de ez sem más, mint vészjelzés: a magyar foci egyre lejjebb csúszik, a Fradi és a válogatott eredményei ellenére! Óriási a baj! A magyar foci fejlődése nekem is szívügyem, ezért mondom: minden pénzt megvonni, a csapatokat, edzőket szélnek kergetni, és hagyni, hogy a stadionok leamortitálódjanak a kilencvenes évek szintjére. Úgy volt jó.
ördöngös pepecselés
2023. december 16. 18:05
a moslék húzza a zorrát a karaván pedig halad
Aegopolis.
2023. december 16. 17:43
Majmegmondom Felzárkóztatni? Hogyan? Amíg valaki nem lát fantáziát abban, hogy legyen piaci alapon álló magyar futball(klub), addig marad a Kisvárda, meg a Felcsút. Csakhogy amíg van Felcsút meg Kisvárda, addig ez nem is jut(hat) eszébe senkinek. Kör bezárult, marad az abszurd: a kötelező örömködés a Párt csapatának sikerein.
Majdmegmondom
2023. december 16. 17:30
Persze, már az elején ezt kellett volna csinálni, nem elherdálni a Debrecennek, a Fehérvárnak, meg a Felcsútnak a lóvét. Én sem szeretem a Fradit, nincs is miért, de a legtöbb szurkolója nekik van, így nem csoda, ha az eredmények is nagyobbat szólnak. Szóval az elejét jól felépítették, csak sajnos a végével baj van. Sorra tüntetik el a nagymúltú nagyközönséggel rendelkező fellegvárakat, mint a Szombathely, a Diósgyőr, Újpest, Kispest, Szeged, miközben olyan csapatok kóborolnak az élen, mint a Paks, a Felcsút, a Kisvárda, meg a többi semmilyen. Itt az ideje nem kivételezni egyetlen csapattal - a Fradi már szerintem úgyis eltartja magát - hanem felzárkóztatni a többi nagyot, amíg lehet. És akkor majd ők is menetelnek a nemzetközi kupákban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!