Élen telelnek a bajnokverő atomvárosiak: Paks – Ferencváros 3-2

2023. december 10. 17:44

Az éllovas tolnaiak veretlenek hazai pályán, 8-ból 7-dik vendégüket verték meg. 4 ponttal vezetnek a Fradi, 7-tel a Fehérvár-Puskás Akadémia duó előtt. Már csak egy forduló lesz idén.

2023. december 10. 17:44
null

VÉGEDERMÉNY: 3-2

90+4. perc: Még egy oldalszabadrúgás a Ferencváros javára: kifejelik a paksi hősök, és vége!

90+3. perc: Csivics annyira menne, hogy nekiszalad egy paksi védőnek. Hazai szabadrúgás.

90+1. perc: Kapkodnak a paksiak, Szappanos kapus elől a saját védője rúgja el a labdát, de kapura nem veszélyes, végzetes a kommunikációs hiba.

87. perc: FRADI-GÓL! Varga fejesét óriási bravúrral védi Szappanos, a kipattanót Lisztes lövi 6 méterről a léc alá, 3-2

84. perc: ITT A MECCSLABDA! Kovács Krisztián tör be a 16-oson belülre egy jó kényszerítőzés után, beáll Katona elé, aki ráesik. A büntetőt SZABÓ BÁLINT a balra vetődő kapust becsapva a jobb sarokba lövi, 3-1

83. perc: Szabó Bálint cselezi be magát balról az FTC tizenhatosára, lövése levágódik, Böde balról, ígéretes helyzetből 10 méterről csúnyán a rövid sarok mellé trafál.

80. perc: A kispadot ütő Sztankovics is kap egy sárga lapot. Az utolsó védőként Marquinhost szerelő, a bíró szerint szabálytalan Kinyik is besárgul és őrjöng. Katona csúnyán fölé vágja a 20 méteres szabadrúgást.

77. perc: GÓL ÉS EMBERELŐNYBEN A PAKS: Makreckis nem húzza vissza a lábát és a már a labdát elrúgó Bödét találja el. Második sárga lap és a vele járó piros, mehet zuhanyozni!

76. perc: EGYENLÍTÉSI ESÉLY! Marquinhos lő a 16-os jobb csücskétől, nem ment sarokra, így Szappanos vetődve kiüti. Majd egy oldalszabadrúgás után Cissé emelkedik, de a túl magas labdát nem tudja kapura irányítani.

74. perc: Nincs folyamatos játék, előbb Böde Dániel érkezik a hazaiaknál, majd Ifjabb Lisztes Krisztián a vendégeknél. Böde bemutatkozásul feldönti a legnagyobb testű fradistát, Esitit.

69. perc: SZÉPÍT A FRADI! Marquinhos fordul kapura, és kissé balról, 17 méterről védhetetlenül a bal sarokba csavar, Szappanos mozdulni sem tud a lövésre, 2-1

68. perc: Hármas cserét hajt végre az FTC vezetőedzője, Dejan Sztankovics! Besics, Gojak és Pesics helyén Esiti, Ben Romhdane és a nagy visszatérő Varga Barnabás, aki október 22. után lép újra pályára sérülése után. Előtte 19 meccsen 17 gólt szerzett!

67. perc: AZ ÉGIEK, ILLETVE A LÉC MEGMENTI A FRADIT! Dibusz dermedten nézi, ahogy Mezei Szabolcs a sorfal fölött abal felső saroknál a lécet találja el, a labda a gólvonal elé pattan, nem befelé.

66. perc: Szabó Bálint marad lent a földön, Papp nem rúgja ki, hanem cselsorozatba kezd, Csivics buktatja a 16-os előtt. 

64. perc: ÓRIÁSI PAKSI ESÉLY! Szabó Bálint lefutja a védőket, Dibusz a 16-oson kívülre futva nem tudja megelőzni, de talán megzavarja, mert bátortalanul a kapu mellé emeli a labdát a paksi csereember.

63. perc: Jól áll a lábán a színtiszta magyar csapat, a Paks védelme, pedig záporoznak a ferencvárosi beadások: előbb Szappanos öklöz, majd kétszer  védők fejelik ki a labdát.

60. perc: Egyre türelmetlenebb a Fradi, legalábbis Makreckis, aki teljesen feleslegesen felrúgja Mezeit. Kap egy sárga lapot és egy dorgálást Sztankovicstól. 

58. perc: Szabó Bálint harcol ki szögletet a hazaiak javára. A Mezei sarokrúgására érkező Szélpál Norbert két védő között fölé fejel.

54. perc: Balogh kézzel ér bele a labdába Makreckis cselénél, Fradi-szabadrúgás 24 méterről. Csivics a sorfalba lő, az ismétlését is blokkolják a paksiak.

51. perc: A születésnapos (28) Osváth Attila blokkolja önfeláldozóan a ferencvárosi Gojak nagy lövését testtel a 16-osnál.

49. perc: Támad a Ferencváros, Cissé is előre jön, de óriási luftot rúg a paksi 16-oson belül: lövésnek gyatra, indításnak sem jó, mert így Marquinhos lesen kapja a leperdülő labdát.

46. perc: Megkezdődött a második félidő. Balogh Balázs állt be Horváth helyett a hazaiaknál, Abu Fani posztjára Katona Bálint érkezett a vendégcsapatba.

A mérkőzés előtt még mosolygósak voltak a ferencvárosiak, akiknek a döntetlenhez is 2 gólra lenne szükségük.

FÉLIDŐ

45+3. perc: Megint munkában a paksi hálóőr, aki a rövid saroknál üti szögletre a labdát, amelyet Csivics kanalazott rá veszélyesen az alapvonaltól.

45. perc: Csivics balról betett labdája Osváth fején felperdül, Szappanos lehúzza a hulló falevelet. Majd Pesics lövése téveszt célt.

42. perc: A paksi Szélpál nem szégyelősködik, és a középpályán arra rúgja egy megelőző szerelésnél a labdát, amerre áll: a lelátóra.

39. perc: Mezei labdavesztése nyomán kerül lövőhelyzetbe Marquinhos, de a ferencvárosi szélső balról, éles szögből leadott lapos lövését lábbal védi a válogatott kerettag paksi kapus.

38. perc: Folytatódott a játék. Aabena löki fel Könyvest, mégis egy paksi kap sárga lapot: az Abu Fanit az akció elején fellökő Szélpál a figyelmeztetett. Kap egyet a kispadon reklamáló FTC-pályedző, Leandró is.

36. perc: Andó Szabó Sándor játékvezető megállítja a játékot: a köd mellett immár a Fradi-tábor által gerjesztett füsttől alig látni valamit.

31. perc: Fradi-tűzijáték: Abu Fani szöglete után előbb Zachariassen, majd Marquinhos is próbálja a kapuba kotorni a labdát 3-4 méterről, de Szappanos és Kinyik mindannyiszor útját állja.

30. perc: Pesics szerez előnyt a bal oldalon, begurít, de pont a paksi Szabó Jánoshoz. Pedig két ferencvárosi várta a labdát középen.

27. perc: Mezőnyfölényben futballozik az FTC, de veszélyesek a paksi ellenakciók. Egyiknél Aabena blokkolta Könyves lövését. 

21. perc: Az első valamirevaló ferencvárosi lehetőségek: Csivics először rosszul találja el, majd a 16-os bal oldali csücskétől pattanó labdából lő, Szappanos kieszedi a léc alól. A szöglet után Pesics éles, ballábas lövése alig pattan mellé egy paksi védőről. 

19. perc: Ismét a paksiak veszélyeztetnek: Mezei oldalszabadrúgását Szabó János csúsztatja meg, de lemaradnak a társak, a labda az ötésfeles és az alapvonal találkozásánál hagyja el a játékteret.

Könyves Norbert szezonbeli 6. gólját szerezte. Hahn János nem tudja folytatni, Szabó Bálint áll be a helyére. 

15. perc: ÚJABB PAKSI GÓL! Egy hosszan előrevágott labdára ketten rajtolnak, az előnyösebb helyzetben lévő Aabena röviden ad haza, KÖNYVES NORBERT lecsap rá és a kifutó Dibusz Dénes alatt-mellett a kapu bal alsó sarkába gurít, 2-0

14. perc: Zachariassen ad be jobbról, Marquinhos jócskán mellé fejel, de már Pesics lökéséért szabadrúgás jár kifelé.

12. perc: Hahn János sérül meg a hazaik közül. A csatár térde roppanhatott meg egy felugrásnál.

A 30 éves középpályás a 14 bajnokiján az első gólját szerezte. A teljes NB I-es mutatója: 209 meccs/23 gól

8. perc: VEZET A PAKS! Mezei jobb oldali szögleténél PAPP KRISTÓF érkezik a rövid saroknál, és mindenkit megelőzve 3 méterről a kapuba fejel, 1-0

6. perc: Paksi próbálkozás, Mezei ívelése után Szabó János fejéről csúszik ki a a labda a 16-os oldalvonalánál. Megpróbálta középre fejelni, de csak így érte el.

4. perc: Baloldali FTC-szabadrúgás: Abu Fani beívelését kibokszolja Szappanos, a Paks kapusa.

2. perc: Nagy harc a mezőnyben. Csivics próbál beállni Könyves elé, a dereka bánta a Ferencváros védőjének.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés csípős hidegben.

Közvetítés:

Csúcsrangadót rendeznek 18 órától a labdarúgó NB I 16. fordulójában: az élen álló Paks fogadja az egy ponttal és hellyel mögötte lévő Ferencvárost. A legutóbbi öt bajnokságot megnyerő fővárosi zöld-fehérek visszavennék az elsőséget, miközben arra is figyelniük kell, hogy csütörtökön sorsdöntő Konferencialiga-mérkőzésen fogadják az olasz Fiorentinát. Ha a Paks győz, az élen telel a jövő heti forduló eredményeitől függetlenül. A két csapat augusztusi mérkőzését az Üllői úton 6-1-re megnyerte a Fradi úgy, hogy az éppen Paksról igazolt magyar gólkirály, Varga Barnabás triplázott. 

A kezdőcsapatok:

Paks: Szappanos – Osváth, Kinyik, Szélpál, Szabó János – Papp, Mezei, Horváth, Kovács – Könyves, Hahn. Vezetőedző: Bognár György

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Aabena, Cisse, Csivics – Abu Fani, Besics, Gojak, Zachariassen, Marquinhos – Pesics. Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Statisztikák, érdekességek:

A mezőnyben egyedüliként veretlen hazai pályán a Paks: 6 győzelem, egy döntetlen (0-0 MTK) a mérlege, a gólaránya 16-3.

A legjobb idegenbeli mutatókkal a Ferencváros rendelkezik: 5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség (KTE 1-2). 23 lótt góljára 10-zel válaszoltak a pályaválasztók. 

Pakson legutóbb, áprilisban 3–2-re a hazaiak győztek, előtte viszont sorozatban 4 alkalommal a ferencvárosiak nyertek.

Az örökmérlegük egyértelmű FTC fölényt mutat: 21 FTC-győzelem, 10 döntetlen, 6 Paks-siker. 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. december 10. 20:06
dunhill 67-19:26 A tegnapi meccsen a ZTE csapatában 7 magyar volt, a "Fradiban" ma 1. Kezdő csapatok!!!
zakar zoltán béla
2023. december 10. 20:01
Remek!!!!!!!!!!!!!! A "Fradi" legyen FRADI!
frankie-bunn
2023. december 10. 19:45
örülök, hogy nyer a Paks, de ez nem volt tizenegyes ...
Dunhill67
2023. december 10. 19:24
remélem mihamarabb elzavarják ezt a szerb kóklert,amíg nem késő....ennek a ferencvárosnak pontokkal kellene vezetnie a tabellát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!