Átvette díját az angol sztár, de hol a magyar válogatott tehetsége?

2023. december 05. 10:53

Bellingham büszkén pózolt a Golden Boy-serleggel, Kerkez is előkelő helyen végzett.

2023. december 05. 10:53
Jude Bellingham of Real Madrid CF is gesturing during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid CF and Granada CF at Estadio Santiago Bernabeu in Madrid, Spain, on December 2, 2023.

A Real Madrid 20 éves angol szupersztárja, Jude Bellingham átvette jól megérdemelt Golden Boy-díját a Torinóban rendezett Tuttosport-gálán. A 2003-ban alapított elismeréssel a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókra irányítják a reflektort, 40 szakíró öt játékosra adhatja le a voksát.

Az angol középpályás a díj átvételét követően elmondta, mennyire hálás a támogatásért, amely nélkül nem jutott volna ilyen magasságokba. Mint ismert, a nyáron 103 millió euróért szerződött a Borussia Dortmundtól a spanyol Real Madridhoz, ahol valósággal berobbant a sportág élvonalába: 13 meccsen szerzett 11 bajnoki gólja mellett, a Bajnokok Ligájában négy találkozón négyszer volt eredményes.

Elmondhatatlanul hálás vagyok mindenkinek, aki eddig támogatta az utamat, nem tudom eléggé kifejezni köszönetemet!”

– fogalmazott Bellingham.

A magyar válogatott szélsője, a hétvégén gólpasszt jegyző Kerkez Milos a 19. helyen végzett a szupersztároktól hemzsegő mezőnyben, ahová már a jelölés is óriási fegyvertény.

Ezt is ajánljuk a témában

Korábban két magyar labdarúgót ért ez a megtiszteltetés: 2009-ben Koman Vladimir a huszadik helyen zárt (akkor a brazil Pato győzött), 2020-ban pedig Szoboszlai Dominik került a listára, és végzett nyolcadikként (a díjat a norvég Erling Haaland nyerte).

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: DAX Images/NurPhoto via AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2023. december 05. 15:29
Bellingham a realos formája alapján megérdemelte, jövőre esélyes lesz az Aranylabdára is.
Squalline
2023. december 05. 11:56
Egy balhátvéd nem szokott ilyen díjakat kapni. Ezeket mindig a csatárok vagy támadó közeppályások viszik el. Jóval idősebben legfeljebb nagy ritkán kap hátvéd nemzetközi díjat, ha annyira nincs senki előrébb aki kaphatná vagy már épp mindenki kapott egy generációban. Akkor is kvázi életmű díj, kiemelkedő tornaszereplések, kupák birtokában, csapatkapitánysággal, hátvédhez képest több szerzett góllal mint az átlag (fejesek, távoli lövesek), ami persze így is jóval kevesebb mint egy mezei noname csatár gólmennyisége. Kerkez hátvédként szinte még gyereknek számít, egy jó védő 25-26 évesen kezd beérni. De persze Golden boy közé is minden posztról tesznek be a fair play jegyében. Védőként ez nagy szó neki ide bekerülni. Ahogy ennyi idősen a PL sztárok elleni védelmet megoldani. Kva kemény. Jó úton van a fiú! Egy védőnek tök más értékmérői, karrieríve és kihívàsai vannak, mint egy cimlapsztár gólzsáknak. Így nézzétek. Megérdemel minden biztatást! Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!