Azonnal a Bajnokok Ligája főtáblájára – így juthat a Fradi selejtezők nélkül a BL csoportkörébe!

2023. december 30. 18:28

Nem teljesen lehetetlen, hogy a zöld-fehérek ott legyenek a BL-csoportkörben, de ehhez előbb be kell gyűjteniük a bajnoki aranyérmet.

2023. december 30. 18:28
FERENCVÁROSI TC

Számos feltételnek kellene teljesülnie, egyelőre minimális az esélye, de nem teljesen lehetetlen, hogy selejtező nélkül bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe a Ferencváros labdarúgócsapata. Az UEFA-kisokos alapján a Fradi szurkolói oldala, az ulloi129 elemzése szerint a Bajnokok Ligájában a legjobb koefficiensű még – alapesetben – selejtezős csapattal töltik fel a BL- és az Európa Liga-címvédőjének járó helyet, ha azok alanyi jogon kvalifikálnak a sorozatba. A zöld-fehéreket az első opció érinti.

Az elemzés rámutat, az idei szezonban a magas koefficiensű bajnokok nem szerepelnek eddig túl jól.

A Sahtar Donyeck (63) a negyedik helyen áll 3 ponttal lemaradva, de két meccsel kevesebbet játszva. A Basel (52) utolsó előtti, 20 pontos hátrányban a Young Boys (34.5) mögött. A Koppenhága (51.5) 3 pont hátránnyal a harmadik a Midtjylland mögött tizenhét kör után. A Dinamo Zágráb (48) a harmadik, 7 ponttal az első Hajduk mögött (két meccsel kevesebbet játszva). A Crvena Zvezda (40) második, egy pont hátrányban a Partizan Belgrád mögött 19 forduló után. A következő jelenleg a sorban a görög első PAOK, a Fradival megegyezően 35 ponttal.

Ahhoz, hogy Dejan Sztankovics gárdája egyből csoportkörös legyen, az alábbi feltételeknek kell teljesülniük:

- ne legyen bajnok se a Sahtar, se a Koppenhága, se a Dinamo, se a Zvezda – és több legyen a Fradi koefficiense, mint a görög bajnoknak

- a februári Ekl-ellenfél, a görög Olimpiakosz jelenleg 15 forduló után harmadik, 36 ponttal; az első PAOK-nak 35 pontja van, de ebben a szezonban nekik több (13) koefficiensük van eddig, így ahhoz, hogy a Fradi előzzön, tavasszal jobban kellene szerepelnie, mint a szaloniki gárda.

Mindennek az eszmefuttatásnak azonban csak akkor van létjogosultsága, ha a Ferencváros megnyeri a magyar bajnokságot – egyelőre azonban a Paks áll az élen!

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2023. december 31. 10:56
Ezzel az új lebonyolításssal egyre jobban szakítják szét a mezőnyt. Hiába lesz több csapat a főtáblán a következő szezonban, mégis alanyi jogon kevesebb csapat lesz ott a már a közepes bajnokságokból is. A két legjobb ország meg már 5-5 csapatot delegál. Idén sincs a legjobb 16-ban a München-Róma tengelytől keletebbre lévő csapat... Nekünk az országos koefficienst kéne feltornázni 20-ról 35-re. De ehhez 2-3 csapattal kéne rendszeresen csoportkörözni legalább az EKL-ben. Esélytelen.
Tiszafa
2023. december 31. 08:29
Ahhoz, hogy a Fradi egyből csoportkörös legyen, azaz ne kelljen selejtezőt és rájátszást se játszania, hanem kapásból a főtáblán legyen, az alábbi feltételeknek kell teljesülni: 1) Az NB-1 színvonalának benne kell lennie az UEFA 1-10-ig rangsorolt bajnokságaiban. 2) Ha ebben a rangsorban az NB-1 csak a 7-10-ik, akkor a Fradinak még bajnoknak is kell lennie. 3) Cigány gyerekeknek kell potyogni az égből... És akkor a mai csapat tagjainak a meleg segge hozzáér a hideg falhoz és felébrednek.
Kozmosz
2023. december 31. 02:48
Hát mozgás, Fradi, nem pofázni, focizni!
Halder_1899
2023. december 30. 21:40
Nagyon szép lenne, de sajnos ez csak álom, még.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!