Szoboszlai lecserélése nagyon meglepte a Manchester United legendáját

2023. december 19. 09:46

Gary Neville szerint a magyar klasszis jól játszott, és rengeteg gondot okozott egykori klubjának a két ősi rivális bajnoki mérkőzésén.

2023. december 19. 09:46
LIVERPOOL, ENGLAND - OCTOBER 21: Dominik Szoboszlai of Liverpool during the Premier League match between Liverpool FC and Everton FC at Anfield on October 21, 2023 in Liverpool, England. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)/Robbie Jay Barratt

Nagyon meglepődött a Manchester United egykori legendája, Gary Neville azon, hogy Szoboszlai Dominik mindössze 61 percet töltött a pályán a Premier League bajnoki szezonjának egyik legjobban várt mérkőzésén, az Anfielden 0-0-val véget ért Liverpool-Manchester United derbin. A Ferguson-éra egykori kulcsjátékosa a Sky Sportson kommentálta a mérkőzést, és hangsúlyozta, bár Szoboszlai teljesítménye elmaradt a legjobbjától, kifejezetten sok gondot okozott egykori együttesének. 

Ismert, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya számos bírálatot kapott a mérkőzést követően, és volt olyan lap, amelyik 3-asra értékelte a találkozón nyújtott teljesítményét. Ennek komolyságát némileg árnyalja, hogy a Sofascore labdarúgóstatisztikákkal foglalkozó szakportál 7-es osztályzatot adott neki, de tény, hogy

többen is Szoboszlait tartották felelősnek azért, hogy a Liverpool hazai pályán képtelen volt legyőzni a mostanában kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtó manchesterieket.

A meccset követően Jürgen Klopp, a Mersey-parti klub menedzsere megvédte a magyar labdarúgót, és elmondta, hogy nem azért cserélte le Joe Gomezre a mérkőzés kétharmadánál, mert gyengén teljesített volna, hozzátéve, hogy Szoboszlai bemutatkozása a klubnál igen jól sikerült, de lehetetlen azt elvárni tőle, hogy mindig tökéletes eredményeket produkáljon.

Gary Neville pedig egyetértett Kloppal, és jelezte Szoboszlai ugyan nem teljesített olyan jól mint a szezon első mérkőzésein, de így is kemény ellenfél volt, és középpályásaiknak nem volt egyszerű dolguk ellene. Az egykori machester kasszis úgy fogalmazott „Tudom, hogy messze volt a legjobbjától, de nagyo lendülettel űzte Amrabatot a szélen, és ez sok gondot okozott a Manchester United játékosának a mérkőzésen”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. december 20. 23:04
Én nem emlékszem hogy volt-e olyan meccs mostanában, amiben hagyták végig játszani. Keressen magának egy harmadosztályú csapatot.
rugovics tibusz
2023. december 19. 14:32 Szerkesztve
Ez már sorozatban vagy a negyedik meccs, hogy lecserélték, az egész Liverpool totálisan ötlettelen volt, előre lehetett látni, hogy mi lesz a következő passz. Dominik meg minden labdát csak hátrafelé passzolt a legközelebbi emberhez.
akkor ki
2023. december 19. 13:24
Gyaloggossal egyetértek. Őszintén szólva vártam mikor jön az az időszak, amikor Dom mélyponton lesz vagy gyengébben muzsikál. Az edzők sokat elbaszhatnak, lásd Maguire, hónapokig mellőzték és most hiányzott, mint egy falat kenyér. Hála Istennek Dom még nem volt mélyponton, remélem nem is lesz. Minden meccsen kezdő, kivéve a kupát, de ez is megterehelő az aktivitását figyelmbe véve. Hajrá Szoboszlai!
akkor ki
2023. december 19. 13:20
És még annyit, ha lehet hinni ezeknek a pontozásoknak, akkor Amrabat 6,4 et kapott, ami azt jelenti, hogy csak nem bírt Szoboszlaival, mint ahogy Gary is mondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!