Bravúr a javából: három szettben simázta le kiemelt ellenfelét Marozsán (VIDEÓ)

2024. január 17. 11:23

A magyar játékos szenzációs győzelemmel jutott a harmadik fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Egy magyar zászló is feltűnt a lelátón!

2024. január 17. 11:23
Hungary's Fabian Marozsan celebrates after winning against Croatia's Marin Cilic during their men's singles match on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 14, 2024.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a magyarok közül Fucsovics Márton és Valkusz Máté is búcsúzott az Australian Opentől a nyílt teniszbajnokság 1. fordulójában, az egyetlen állva maradt, egyesben induló férfi teniszezőnk azonban tovább menetel!

Ezt is ajánljuk a témában

A jelenlegi világranglista legjobb magyar teniszezője, Marozsán Fábián újabb áldozatot szedett az Australian Openen. A korábbi US Open-győztes Marin Cilic búcsúztatása után a 22. helyen kiemelt Francisco Cerundolo várt a magyar játékosra – pályafutása során először. A világranglista 67. helyén álló Marozsán végig stabilabban játszott 25 éves argentin ellenfelénél, az első szettet rövidítésben, a másik kettőt már simábban hozta a Melbourne Parkban, ahol a lelátóról most sem hiányozhatott egy maroknyi magyar szurkoló a nemzeti zászlóval. Idén is van tehát magyar az Australian Openen a legjobb 32 között a férfiaknál – Marozsán pályafutása során először jutott Grand Slamen a 3. fordulóba.

„Először nyertem Grand Slamen három szettben, kiemeltet vertem, és az ellenfelemnél jobban alkalmazkodtam a mai körülményekhez. Viszonylag sok bréklehetőséget nem tudtam kihasználni az első szettben, de megnyertem, ami mentálisan sokat számított a következő két játszmában, és egyre jobban játszottam.

A nehéz decemberi felkészülés után egy győzelmet is simán aláírtam volna itt Melbourne-ben, de már kettőnél tartok”

– jelentette ki a szövetség közösségi oldalán megjelent nyilatkozatában, majd rátért a pénteki folytatásra: „Vágyom arra, hogy Fritz ellen játsszak egy nagy pályán, ahol ő biztosan komfortosabban fogja magát érezni, de én szeretem ezeket a szituációkat, megpróbálok felnőni a feladathoz, és ha van esélyem, akkor nyerni” – tette hozzá.

A következő körben egy Cilicnél és Cerundolónál is nehezebb ellenfél következik: a 12. helyen kiemelt amerikai Taylor Fritz.

Fotó: David Gray/AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. január 17. 18:07
Egyébként Fritz sem verhetetlen. Hajrá Fábi !
pragmatika
2024. január 17. 18:03
Végre, van egy jó teniszezőnk. Akit ha bárki a nemzetközi élmezőnyből ellenfélnek kap, nem lehet nyugodt.
zsolti123
2024. január 17. 13:04
Az a könnyedség a szép Marozsán játékában. Csak tartson ki
westend
2024. január 17. 11:32
Gratulálok! Jöhet a Fritz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!