Kiderült, kikkel játszanak férfi kéziseink az olimpiáért

2024. január 28. 12:43

Könnyen lehet, hogy Tatabányán harcolhatják ki Bánhidiék a párizsi részvételt.

2024. január 28. 12:43

Egyenes ágon nem sikerült kijutnunk a januári Európa-bajnokságról a nyári olimpiára, de nincs még veszve semmi. Párizsban 12 csapat szerepelhet, és eddig négy válogatott biztosította be a helyét: a házigazda Franciaország mellett a világbajnok Dánia, az Ázsia legjobbjának bizonyult Japán, valamint Argentína, amely az amerikai kontinens bajnokságát nyerte meg.

A március 14. és 17. között sorra kerülő olimpiai selejtezőtornán az első kettőben kell végeznie a nemzeti csapatunknak ahhoz, hogy 2012 után ismét ott lehessen az ötkarikás játékokon. Lékai Mátéék Norvégiával, Portugáliával és Tunéziával mérkőznek meg. 

A négyes utolsó kiadó helye azzal dőlt el, hogy Egyiptom nyerte a szombaton zárult Afrika-bajnokságot, így a kontinenstorna harmadikja, Tunézia került a magyarokkal egy kvalifikációs csoportba – írta az MTI.

A kvartett mérkőzéseinek lebonyolítására pályázott Magyarország (Tatabánya) és Norvégia is. A selejtezők helyszínéről a Nemzetközi Kézilabda Szövetség 2024 februárjának első hetében dönt. A női válogatott április 11. és 14. között a debreceni Főnix Arénában a svéd, a kameruni és a japán együttes ellen harcolhatja ki az ötkarikás részvételt.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pbetti87
2024. január 28. 14:55
A női csapat ezerszer gyengébb eredménnyel nagyon könnyen kijut. Ez a csapat szerethető, jó kis társaság. Ők meg kapnak egy horror csoportot egy jó szereplés után. A sors igazságtalansága lenne, ha nem lennének ott az olimpián.
rugbista
2024. január 28. 14:31
Nehéz lesz, annyi szent.
VeraMayer
2024. január 28. 13:47
Engem csak a lábisaink érdekelnek.
Búvár Kund
2024. január 28. 13:18
3 tök egyforma erősségű, de eltérő játékstílusú csapat. De Tunézia is csak egy hajszálnyival gyengébb. A pillanatnyi forma és a szerencse fog dönteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!