„Rendkívül kellemetlen ellenfél” – így dicséri a Fradi új igazolását a L'Équipe szerzője

2024. január 06. 17:32

Habib Maiga a Metz együttesétől érkezett, ahol Bölöni Lászlóval dolgozott. A rutinos középpályás elmondta, bajnokságot illetve kupát szeretne nyerni a Ferencvárossal, és legyőzné az Olimpiakoszt az EKL-ben.

2024. január 06. 17:32
Metz's Ivorian midfielder Habib Maiga celebrates scoring his team's first goal during the French L1 football match between FC Metz and Stade de Reims at the Saint-Symphorien stadium in Longeville-les-Metz, near Metz, northeastern France on August 22, 2021. (Photo by FRANCOIS NASCIMBENI / AFP)

A Nemzeti Sport vette észre, hogy a L'Éqiuipe legújabb lapszámában a Ferencváros labdarúgóegyüttesének friss igazolását, Habib Maigát méltatja elismerő szavakkal. A napokban mi is beszámoltunk arról, hogy a Fradi leigazolta a francia Metz csapatától a 28 éves elefántcsontparti középpályást. A rutinos labdarúgó 18 évesen került hazájából a St. Étienne-hez, és egy kis oroszországi vargabetűt követően került a Metz együtteséhez, amelyben francia másodosztályban 47, míg az első ligában 99 mérkőzésen lépett pályára. 

Az elefántcsontparti labdarúgó klasszikus box-to-box középpályás, és a L'Équipe francia sportnapilap szerzője szerint kifejezetten kemény ellenfél. 

„Rendkívül kellemetlen ellene futballozni. A párharcokban nagyon erős, jobblábas, távoli lövéseivel gyakran meglepi a kapusokat. Nem kifejezetten technikás, de az a típus, aki sohasem adja fel, ha ellökik, azonnal felpattan, megy tovább. 

Korábban rövid ideig Oroszországban is játszott, ami nem volt éppen sikertörténet. Franciaországban közepes szintű játékosnak számított” – mondta az nso.hu-nak Bernard Lions.

A lap azt írja, hogy Adama Traorénak, a zöld-fehérek csatárának nagy szerepe volt benne, hogy az elefántcsontparti labdarúgó a Ferencvároshoz csatlakozott. „Az elmúlt időszakban sokat beszélgettem vele, rengeteg információval látott el. Korábban ő is Metzben játszott, ha valaki, ő össze tudja hasonlítani a két klub lehetőségeit és a városok élhetőségét. Kellemes és profi környezet fogadott.” – mondta a Ferencváros stábjának a Fradi új játékosa.

Természetesen Maiga átigazolása előtt Bölöni Lászlóval, a Metz vezetőedzőjével is beszélgetett és a magyar tréner biztosította arról, hogy jó dolga lesz új állomáshelyén, élvezi majd a magyarországi környezetet. 

„Győztes típus vagyok, utálok veszíteni. A Ferencvárosban szeretném a legjobb teljesítményemet nyújtani, bajnok és kupagyőztes akarok lenni,

 a nemzetközi porondon pedig következő lépcsőfokként továbbjutni az Olympiakosz ellen” – mondta magáról a játékos.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Francois Nascimbeni/AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugatiszél
2024. január 07. 08:25
Magyar futballszurkolók: "Az én négerem jobb, mint a te négered!" (Persze valójában annyi közpénz megy a fociba, hogy inkább a néger a birtokos, és mi vagyunk a rabszolgák.)
alexandrosz-2
2024. január 06. 20:02
Rendkívül kellemetlen, hogy ismét egy leszálló ágon zuhanó niggert sikerült kikukáznia a fradinak, mert kubatovék mèg ma sem találnak tehetséges magyar gyerekeket soha,sehol, annak ellenére sem, hogy már tucatnyi fociakadémián lopják a napot semkirekellő kivénhedt focista gecik, kolosszállis pénzekért. Mekkora egy szégyen ez a banda picsànyistól!
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. január 06. 19:52
nem is meglepő, hogy ez is nigger van még abban a fos csapatban fehér ember és magyar?
files32
2024. január 06. 19:29
Hajrá Fradi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!