A Bayern távozó edzője nem vádaskodik, de elárulta, ki az, akiben nagyot csalódott

2024. február 23. 22:06

Önkritikus a BL-győztes mester, aki úgy fogalmazott, Lőw Zsolttal együtt mostantól vakmerőbbek lesznek.

2024. február 23. 22:06

Mint arról beszámoltunk, Münchenben a héten jelentették be, hogy a szezon végén távozik a Bayern kispadjáról Thomas Tuchel vezetőedző és a stábja, többek között a magyar pályaedző, Lőw Zsolt. A német szakember először lépett a nyilvánosság elé az RB Leipzig elleni találkozót felvezető sajtótájékoztatón, amelyen elárulta, nem csak ő felelős a rekordbajnok rossz formájáért, abban azonban bízik, hogy mindenkire felszabadítóan hat a döntés, hogy az idény végén távozik a posztjáról – írja a Bild.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem számít, hogy megértem-e a klub döntését, vagy egyet értek-e vele. Csak az a lényeg, hogy letisztult a helyzet, ez pedig felszabadultságot hoz, ami jó hatással van az edzésekre és a meccsekre is. A szakmai stáb számára azért, mert

a döntéseknél nem kell a hosszútávú következményekkel számolnunk, így kicsit vakmerőbbek lehetünk”

– értékelt Tuchel, aki rendkívül önkritikusan fogalmazott, annak kapcsán, kiben csalódott a müncheni időszak alatt.

„Elsősorban magamban, illetve a mutatott játékunkban csalódtam, de a játékosokban nem. És ez a következő hetekben sem lesz másként. Az elvárásaink továbbra is magasak. Nincs még vége a szezonnak” – tette hozzá.

A Chelsea-vel BL-győztes mester tavaly márciusban vette át a bajor gárda irányítását, amellyel nagy izgalmakat követően végül sorozatban a 11. bajnoki címet is begyűjtötte. Az elmúlt hetekben azonban komoly hullámvölgybe került az együttes, az elmúlt néhány nap például egészen borzasztóra sikerült. Előbb a trónkövetelő Leverkusen elleni rangadót bukták el, majd kikaptak a BL-ben a Lazio otthonában is, végül pedig Bochumban maradtak pont nélkül. Ekkor balhézott össze Lőw Zsolt az együttes sztárjával, Joshua Kimmichhel.

„Soha nem éreztem, hogy ne találtuk volna meg a hangot a srácokkal. Az eredmények elmaradásáért azonban az edző a felelős. Azt viszont nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen probléma, de a felelősségemet vállalom” – jelentette ki a vezetőedző.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Michaela Rehle/AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2024. február 24. 01:22
Csípázom Tuchelt!!! Lőw cicát meg alap!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!