„A Fradiból hiányzott egy vezéregyéniség!” – Vincze Ottó az Olimpiakosz elleni meccsről a Mandinernek

2024. február 16. 15:26

A Fradi-legenda a csúcsot döntő Dibusz Dénesről is elmondta a véleményét.

2024. február 16. 15:26
ABU FANI, Mohammad; ALEKSZANDROPOULOSZ, Szotírisz
Vámos Tamás

Mint arról a Mandiner is tudósított, az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az FTC 1-0-s vereséget szenvedett Pireuszban. A vezetőedző, Dejan Sztankovics értékelését itt olvashatják, honlapunknak ezúttal Vincze Ottó is elmondja a véleményét. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A Ferencváros 1995-ös Bajnokok Ligája-csapatának kulcsjátékosa (lehet-e feledni a Grasshoppersnek Zürichben rúgott két gólját?...) több pozitívumot is megemlített:

– Az első félidő egyértelműen a Fradié volt, a mieink akarata érvényesült a pályán. Ebben az időszakban nagyon tetszett a csapat sok passzos, higgadt játéka; nagyon sajnálom, hogy Varga Barnabás nagyszerű fejes gólját érvénytelenítették, enyhén szólva is necces volt az a les. Feltétlenül pozítivum volt Abu Fani rengeteg veszélyes labdája, öröm volt nézni mennyire megértették egymást az új szerzeménnyel, Habib Maigával, akire különösen kíváncsi voltam, hiszen most láttam először játszani. Az elefántcsontparti légiós kitűnő futballista, de meg kell találni azt az egyensúlyt, amely révén még hatékonyabb lehet a Fradi középpályája.

 Marquinhos sem volt rossz, de esetében túl erősnek érzem a 10-es mezt.

Nagyon ügyes játékos, de Pireuszban is hamar elfáradt, így nem tudott kellő segítséget nyújtani. A második félidőben sokat számított, hogy az Olympiakosz cseréi, a portugál Daniel Podence és régi ismerősünk, a montenegrói Stevan Jovetics remekül szálltak be, viszont az FTC középpályásai és támadói láthatóan elfáradtak. Igaza van Dejan Sztankovicsnak: rá kell tenni egy lapáttal, és még többet dolgozni! Ami feltűnő volt: a Fradiból hiányzott egy vezéregyéniség! Ezzel együtt, a csapat egyértelműen helytállt, sajnálhatjuk a vereséget, hiszen egy „ikszes” meccs volt, de az egygólos hátrány hazai pályán mindenképpen ledolgozható!    

Legendává vált! Fotó: fradi.hu

– Külön szót kell ejtenünk Dibusz Dénesről, hiszen a bravúrjain kívül azzal is beírta magát a Ferencváros történelemkönyvébe, hogy a 406. tétmérkőzésén szerepelt az első csapatban!

–  Amikor Dénes az első félidőben, földöntúli bravúrral kiütötte Alekszandropulosz fejesét, az jutott eszembe: 

sosem gondoltam volna, hogy ezzel az egyetemista fizimiskájával egyszer a Fradi élő legendájává és a magyar válogatott első számú kapusává válik!

Elképesztő teljesítmény van mögötte, az egyik legnagyobb erőssége, hogy nem csak a védéseivel, hanem a testbeszédével is nyugalmat, magabiztosságot áraszt; ugyanakkor képes hangos szóval is irányítani egy csapatot. Elsősorban a nemzetközi porondon jelent sokat, hogy ha egy ilyen képességű kapus áll egy védelem mögött, nagyon sok sikert kívánok neki!  

 

Nyitókép, fotó: Nem hagyta magát legyűrni a Ferencváros! Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papi70-2
2024. február 16. 22:42
Ezért kár volt elhalasztani a bajnoki meccset. Ezt az eredményt amúgy is hozták volna. Sajnos ez a fradi, ezzel az edzővel lejtmenetben van. Bele kell nyugodnunk hogy jelenleg ennyit tudunk. Európai középcsapatok alsó osztály kábé.
machet
2024. február 16. 20:12
Nincs mese, mindenki legenda,mindenki.Röhejes.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. február 16. 17:19
A Fradiból a magyarok hiányoznak, tele van niggerrel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!