A végén kapta a hideg zuhanyt az Arsenal a BL-ben

2024. február 22. 08:44

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első mérkőzésén a Napoli odahaza 1–1-es döntetlent játszott a Barcelona ellen, míg az Arsenal 1–0-ra kikapott Portóban. Mind a négy csapat halovány teljesítményt nyújtott szerdán.

2024. február 22. 08:44

A hétfőn edzőváltáson átesett olasz SSC Napoli úgy játszott döntetlent az FC Barcelona ellen, hogy a meccs első órájában életjelt is alig mutatott magáról, utána viszont nyomás alatt tartotta az addigra egygólos előnybe kerülő katalánokat. A Barcelona meccsstatisztikái között az egész szezonban egyszer sem volt még ennyire alacsony a várható gólok száma, így Xavi együttese sem lehet büszke a teljesítményére – írja az Origo.

„Jól védekeztünk és előre is jól játszottunk. 1–0-nál el kellett volna dönteni a meccset, de ezt az esélyt elszalasztottuk. Hetvenöt percig domináltunk, de az olaszok az első kapura lövésükből gólt szereztek, ilyen a Bajnokok Ligája. Nekem tetszett a játékunk, jól néztünk ki, sok lehetőséget kialakítottunk. Többet érdemeltünk volna szerintem, de ez van, gólt kell szereznünk a visszavágón, és nem szabad kapni” – értékelt a mérkőzést követően Xavi, a Barcelona vezetőedzője.

A BL nyolcaddöntőinek meglepetését az Arsenal okozta, amely bombaformában érkezett Portugáliába, de onnan kapura lövés nélkül, vereséggel távozott. A meccset a 94. percben a brazil Wenderson Galeno döntötte el, aki 20 méterről lőtt védhetetlenül David Raya kapujába, s ezzel nemcsak előnyt harcolt ki csapatának, de megszerezte a Porto történetének 300. BL-gólját is. Pedig a Premier League-ben szárnyalnak a londoniak, harcban vannak a Liverpoollal és a Manchester Cityvel a bajnoki címért. Most is inkább az angolok győzelme volt várható. Ehhez képest ötlettelenül futballoztak, s a portugálok utaznak majd előnnyel a visszavágóra.

Az Arsenal szurkolói közül sokan igencsak lebecsülték a meccs előtt a Portót. A vereség után persze beindult a mémgyár az interneten.

Fotó: MTI/EPA/LUSA/Estela Silva

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!