Gigászok csatája az edzőért: megkörnyékezte a Liverpool Xabi Alonsót, akit a Bayern München és a Real Madrid is csábít

2024. február 29. 13:28

Kapós a fiatal spanyol szakember, akivel veretlen a Bayer Leverkusen. Szoboszlai Dominik angol csapata már elküldte követét korábbi játékosához.

2024. február 29. 13:28
-

Maga a Liverpool a nyáron kilenc év után távozó menedzsere, Jürgen Klopp is szívesen látná utódjaként Xabi Alonsót. A Vörösökkel Bajnokok Ligája-győztes korábbi védekező középpályás még edzői pályafutása elején jár, de máris olyan hírnevet szerzett magának, amellyel az angol óriás érdeklődését is felkeltette. Sajtóértesülés szerint már felvették a kapcsolatot az ügynökével.

Ezt is ajánljuk a témában

Lépések és ellenérvek

A Liverpool felvette a kapcsolatot Inaki Ibanezzel, a Bayer Leverkusen Xabi Alonso ügynökével, hogy ügyfele a következő szezontól vegye át a csapat irányítását a távozó Jürgen Klopptól – számol be a legfrissebb fejleményekről a caughtoffside.com, amely arról nem ír, mit tudott ajánlani a 42 esztendős trénernek Szoboszlai Dominik klubja. Az edzőnek ráadásul 2026-ig élő szerződése van a német egyesülettel, és a hírek szerint két másik egykori klubja, a Real Madrid és a Bayern München is érdeklődik iránta, így a Liverpoolnak nem lesz egyszerű dolga a megszerzésével. Az angol lap úgy látja, nem is biztos, hogy Alonso lenne a megfelelő választás.

Még csak most kezdi menedzseri pályafutását, és minden bizonnyal több tapasztalatra van szüksége, mielőtt szerepet vállalna Európa valamelyik legnagyobb klubjában. 

Ezek a munkák túl korán jönnek Alonso számára, és bár felettébb ígéretesen teljesít, kockázatot jelent a Liverpool számára. A Vörösöknek jobban jönne egy tapasztaltabb edző, mivel jobban tudná kezelni a Klopp távozása után kialakuló helyzetet.

 Ha ez rosszul sülne el, akkor jöhetne el Alonso ideje, hogy közbelépjen, és átvegye a Merseyside-i klubot. Bár ez a megközelítés azt jelentheti, hogy a Liverpool elveszítené az érte folyó harcot olyan klubokkal szemben, mint a Real Madrid és a Bayern München.

Triplázhat

Xabi Alonso vezetésével épp az őt csábító rekordbajnok, Bayern München előtt magabiztosan, 8 ponttal vezeti a tabellát a Bayer Leverkusen egygólos a német labdarúgó-bajnokságban, a Bundesligában 23 fordulót követően. A története első bajnoki aranyérmére hajtó együttes 33 mérkőzésesre növelte veretlenségi sorozatát (29 győzelem, 4 döntetlen), ami német rekord. A gyógyszergyári csapat eddig holtversenyben volt csúcstartó a Bayern Münchennel, amely 2019 decembere és 2020 szeptembere között Hansi Flick irányításával szintén 32 összecsapáson át nem talált legyőzőre. Alonsoék még versenyben vannak a az Európa-Ligában a és a Német Kupában is, s akár mindhárom sorozatot meg is nyerhetik. 

Nem defenzív

Ami pedig a spanyol edzői felfogását illeti: toronymagasan a legkevesebb gólt kapta (16) a Bundesligában a Bayer, amely a sziklaszilárd védekezés mellett a gólszerzésben (59) is az élmezőnyhöz tartozik, pedig a Real Madrid utánpótlásában és a Sociedad tartalékjainál is megfordult edző egy kiesés elöl menekülő gárdát vett át 2022 októberében – azóta nagyot fordult a világ a Bayer Leverkusennel és Xabi Alonsóval is.

Nyitókép: AFP/Paul Ellis

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:08
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­­­l­á­­­n­y­o­­­k­ ­­v­­á­­­r­­n­­­a­k­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!