Gulácsi Péter újra a BL-ben védhet, meg is szólalt a lehetőség kapcsán

2024. február 13. 09:05

Kedd este indul a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakasza. Szerencsére magyar érdekeltség is van, Gulácsi és Willi Orbán német csapata, az RB Leipzig a spanyol Real Madridot fogadja.

2024. február 13. 09:05
Glasgow, 2022. május 6.
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Európa-liga Glasgow Rangers - RB Leipzig elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén Glasgowban 2022. május 5-én.
MTI/EPA/Robert Perry

Hosszúra nyúlt sérülése után az utóbbi időben a kezdőben számít a magyar válogatott kapusra az edzője Lipcsében, miután az együttes gyengébb teljesítményét követően Janis Blaswich kikerült a csapatból. Ha nem jön közbe semmi, akkor várhatóan a lila-fehérek ellen is Gulácsi áll majd a kapuba a BL-nyolcaddöntő első, keddi felvonásán.

„A sérült Jude Bellingham nélkül is nagyon erős a Real Madrid, de egyébként sem egyetlen játékosra készülünk. Tudjuk, milyen minőséget képvisel az ellenfél. 

Vinícius Júnior a hétvégén elképesztően futballozott a Girona ellen, ugyanez igaz Rodrygóra, de igazából bármelyik játékost említhetném. Ami engem illet, örülök, hogy ismét a Bajnokok Ligájában védhetek, ami azért mindig különleges alkalom. Nehéz heteken vagyunk túl, rosszul kezdtük az évet, de a cél az, hogy meginduljunk felfelé. Én pedig szeretnék minél többet segíteni a csapatnak. Boldog vagyok, hogy megkaptam a bizalmat, és ismét én védhetek, mindent beleadok, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el kedden a spanyol listavezető ellen” – nyilatkozta a meccs előtti sajtótájékoztatón Gulácsi Péter.

Nehéz meccs lesz ez a németeknek, nem is vitás. A Madrid bombaformában van, már vezeti a spanyol bajnokságot, míg a Leipzig bukdácsolva, három vereséggel kezdte az évet. Majd aztán Gulácsival a kapuban az Union Berlin ellen 2–0-ra győzött, s legutóbb Augsburgban ikszelt a hétvégén.

A két csapat az előző kiírásban a csoportkörben találkozott, Madridban 2–0-ra nyertek a hazaiak, a visszavágón viszont 3–2-re győztek a lipcseiek. Willi Orbánra, ahogy akkor, várhatóan kedd este is kulcsszerep vár, lesz munkája bőven a villámgyors madridi támadókkal. Hosszú idő után két magyar is szerepet kaphat a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában.
 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Kedd

RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport)

FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1)

Szerda

Lazio (olasz)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport)

Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) (Tv: Sport1) – mind 21 óra

Fotó: MTI/EPA/Robert Perry

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2024. február 13. 12:50
Nem kéne keddi meccseket a totóműsorba tenni, nincs időm statisztikára sem, most megint nem lesz időm kidolgozni a startégiát, mire végzek a mérkőzések átnézésével el fog telni b+ 3 óra és közben az Eurojacpotot is fel kell adnom, időveszteség,nemrég ébredtem munkanélküliként hadd pihenjek már még többet,
szintetikus
2024. február 13. 09:12
Gulácsi küld egy szivárvány jelet bájernek és balog zotyának :D
Dictator
2024. február 13. 09:09
Azt hittem, hogy ez a kis vörös Kabos.
zakar zoltán béla
2024. február 13. 09:07
Gy ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!