Megvan, ki miatt távozhatott Sigér a Fraditól

2024. február 02. 20:52

Meglepő információt árult el a Ferencváros sportigazgatója.

2024. február 02. 20:52
SIGÉR Dávid

Az ötszörös magyar bajnok egykori válogatott középpályás, Sigér Dávid a napokban saját kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott a Ferencváros labdarúgócsapatával, és úgy tűnik, már a következő munkahelye is megvan. A történtek hátteréről a Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás beszélt az M4 Sport műsorában, amelyet a 24.hu szemlézett.

„Mindig nagyon őszinte, nagyon nyitott kapcsolatot ápoltunk Sigivel. Már tavaly a szezon vége felé, amikor az opciós jogunkkal éltünk, akkor is voltak benne kérdőjelek, hogy a Fradiban van-e még egy éve, kap-e még esélyt, hogy a sérülése után visszaverekedje magát a csapatba.

 Ezt mi szerettük volna neki megadni, amivel ő nagyon jól élt is” – fogalmazott a sportigazgató. 

Hajnal elmondta, hogy Sigér Dávid ősszel úgy érezte, hogy más pozícióba került a csapaton belül, a tavaszi felkészülés során pedig azt érezte, hogy nem jut neki elég játéklehetőség, ezért úgy döntött , hogy inkább máshol folytatná a karrierjét. 

A sportigazgató szerint mindebben közvetve egy saját nevelésű játékosnak is szerepe volt.

„Van egy Tóth Alex nevű fiatal játékosunk, aki az elmúlt hónapokban nagyon szépen fejlődik a második csapatban. A felkészülést velünk töltötte végig, meggyőzte Dejan (Stankovicot) arról, hogy érdemes vele még intenzívebben foglalkozni. Alexben látjuk a potenciális utódot, akit magyar, saját nevelésű játékosként aztán majd be tudunk építeni a csapatba” – mondta el az M4-nek a sportvezető. Így tehát valószínű, hogy az egyébként is lecsökkent játékidőt a fiatal posztrivális jelenléte méginkább csökkentette, ami közvetve hozzájárulhatott a távozó labdarúgó döntéséhez. 

A 33 éves Sigér Dávid 2018 júliusában érkezett a zöld-fehér együtteshez, melynek színeiben 145 tétmeccsen szerepelt, s ezeken 15 gólt lőtt és 10 gólpasszt adott. A futballista a Ferencvárossal öt bajnoki címet, és egyszer Magyar Kupát nyert, szerepelt a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és legutóbb a Konferencia-liga főtábláján is, és az FTC labdarúgójaként került be a magyar válogatottba, melyben 14 alkalommal lépett pályára.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sander 63
2024. február 03. 12:07
Vasas szurkolóként mondom, bárhová is megy, nagyon jól járnak vele!
zuerzavar
2024. február 02. 23:39
Rizsa. Köszi, Sigi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!