Nagy Ádám visszatérne a Fradiba, de előtte még szeretne a Serie A-ban játszani

2024. február 02. 19:18

A magyar válogatott alapembere a köztelevíziónak adott interjút, amiben többek közt átigazolásáról, hosszú távú terveiről és az Európa-bajnokságról is beszélt.

2024. február 02. 19:18
Belgrád, 2023. szeptember 7.
Nagy Ádám, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Interjút adott az M1-nek Nagy Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása. A 28 éves játékos a több játéklehetőség reményéban pár napja a Serie B-ben játszó Pisától fél évre, kölcsönjátékosként a szintén másodosztályú Spezia csapatához igazolt. Nagynak váltania kellett, mert Pisában nem kapott elég lehetőséget, és ahhoz, hogy be tudjon kerülni Marco Rossi szövetségi kapitány Eb-keretébe, állandó játékra van szüksége

Ezt is ajánljuk a témában

A labdarúgó felidézte, hogy decemberben két meccsen is pályára lépett korábbi együttesében, és úgy tűnt, az edző sámol vele, ám a közelmúltban kiderült, mégsem ez a helyzet, így muszáj volt lépnie. Több megkeresése is volt, érdeklődtek iránta többek között a holland élvonalból, a tengerentúlról, a Közel-Keletről, és sepsiszentgyőrgyi Sepsi OSK kizemeltjei közt is szerepelt. 

„Szerettem volna az Európa-bajnokságig Olaszországban maradni: nem titkolt vágyam egyszer a Serie A-ba visszatérni,

 azt érzem, hogy ezt a Serie B-ből tudom a legkönnyebben elérni” – indokolta döntését a labdarúgó, akinek könnyebbséget jelentett a gyors váltás, és hogy egy nemrég még az élvonalban szereplő, profi együtteshez csatlakozott. 

A Spezia ugyanakkor jelenleg kifejezetten rossz helyzetben van, hiszen a Serie B tabelláján az utolsó előtti helyet foglalja el – ám Nagy számára meggyőző érv volt, hogy a korábbi pisai trénerével, Luca D'Angelóval dolgozhat ismét együtt. „Ezalatt a két-három nap alatt már éreztem, hogy abszolút profi a közeg, minden adott arra, hogy a csapat visszajusson az első osztályba. Nekem ez egy nagy lehetőség, hogy D'Angelóval dolgozhatok együtt. Azt sem zárnám ki, hogy az opció által az Európa-bajnokság után is itt maradjak. De elsődlegesen most 

az a célom, hogy folyamatosan játéklehetőséghez jussak, jó játékkal segítsem a csapatot és abszolút felkészülten érkezzek az Európa-bajnokságra”

 – fogalmazott a válogatott labdarúgó .  

Nagy Ádám beszélt arról is, hogy az átigazolás előtt egyeztetett Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, hiszen az a célja, hogy jó formába lendülhessen az Eb-re. „Neki az a fontos, hogy egy olyan Nagy Ádám érkezzen az Európa-bajnokságra, akinek a lábában van 15-16 tétmérkőzés. Ez a váltás azt a célt szolgálta, hogy jó formába kerüljek a tornáig” – mondta. 

Ezt is ajánljuk a témában

A beszélgetésben szóba került Nagy Ádám korábbi klubja, a Ferencváros is. A játékos elmondta, hogy hogy egyszer szívesen visszatérne a zöld-fehérekhez, de előtte még szeretne pár évig a Serie A-ban szerepelni, és úgy érezte, ehhez a legjobb döntés, ha Olaszországban marad. A Fradi ugyan nem kereste, de jó kapcsolatban van a klub sportigazgatójával, Hajnal Tamással, rendszeresen beszélnek telefonon, és szerinte érezni fogják, ha el lehet kezdeni erről komolyan beszélni. 

„Ez most egyelőre nem volt téma köztünk, talán a közeljövőben, 

ahhoz persze nekem is jól kell teljesítenem, hogy felhívjam a Ferencváros figyelmét, reményem szerint ez majd meg fog történni, de előtte még szeretnék két-három évet az olasz első osztályban focizni”

 – fogalmazott Nagy Ádám, aki elmondta azt is, hogy ott lesz a Spezia hétvégi keretében a Catanzaro elleni bajnokin. 

Nagy Ádám beszélt a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzéseiről is, amelyeken Törökország, Koszovó, Málta és Írország lesznek az ellenfeleink: „A törökök nagyon jó, szemre is szép focit játszanak, Koszovónál az is döntő volt, hogy Svájccal egy Eb-selejtezős csoportban szerepeltek, az írek és Málta elleni meccsek pedig tökéletesen fogják szolgálni a közvetlen felkészülést az Eb-re”.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. február 19. 19:41
Meg még itt, ott ahol sikerülne.
scorpicores
2024. február 02. 20:41 Szerkesztve
Szegény Ádám kissé félreértelmezi a helyzetét...alig kapott szerepet a másodosztályú középcsapat Pisa csapatában, most meg a kiesőjelölthöz igazolt azért, h játékperceket kapjon...nem hiszem, h az Ftc-be beférne, sem most, főleg nem levezetésként - ahogy ő tervezi - 3 év múlva 31 évesen...az ftc az elmúlt 5-6 év alapján messze lehagyta őt a fejlődésben, de meg is lepne, ha felmerülne a neve ott, vele nem erősödnének...
chief Bromden
2024. február 02. 20:01
Nem igen fog segíteni Spezia gólszegény játákán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!