Őrületes rekordok a Bajnokok Ligájában, ezt nem lehet megunni!

2024. február 22. 18:59

Apa és fia is lehetne az új sztárpáros két tagja, 24 év a korkülönbség közöttük. Ki juthat messzebbre?

2024. február 22. 18:59
null

A kevés gól ellenére számos érdekességgel szolgált a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a héten lejátszott négy mérkőzés. Már Robert Lewandowski, nem pedig Lionel Messi a Barcelona legidősebb BL-gólszerzője, a PSV-nél Ruud van Nistelrooy-t beelőzte a házi mesterlövészek listáján Luuk de Jong. Szerdán két egyetemes rekord is megdőlt: az egyenes kieséses szakaszban még nem lépett pályára ilyen idős és ilyen fiatal játékos sem a sorozat történetében.

Elnyűhetetlen

Pepe kapcsán már semmin nem lepődünk meg. A Brazíliában született, 134-szeres portugál válogatott belső védő nem csak nem akarja szögre akasztani a stoplist 40 évesen, de még mindig a legmagasabb szinten szerepel. A Real Madriddal korábban háromszor is BL-nyerő (2014, 2016, 2017), de nem éppen megnyerő modorú focista ősszel megdöntötte a legidősebb gólszerző rekordját: 40 évesen és 254 naposan fejelt a belga Antwerpen kapujába (2-0), s jócskán megelőzte a 38 évesen és 59 naposan „beköszönt” Francesco Tottit. Most pedig tavaszi szereplésével

 a sorozat egyenes kieséses szakaszának korelnökévé vált. Az Arsenal elleni hazai siker (1-0) alkalmával végig játszó Pepe 40 év, 360 nappal vezeti a vonatkozó rangsort,

 de a – február 26-i, 41. születésnapja utáni – visszavágón vélhetően ezt tovább javítja majd a 120. Bajnokok Ligája fellépésén (5 gól)...

Ezt is ajánljuk a témában

A megmondóember is csettintett

A híres vagy inkább hírhedt szakértő, az egykori angol válogatott és Manchester United-védő, Rio Ferdinand sem ment el szó nélkül Pepe legújabb mérföldköve mellett. A korábban Szoboszlai Dominikot kritizáló brit ezúttal a szebbik arcát mutatta, s azt is elárulta, mit mondott neki a portugál.

„Elmondtam neki, hogyan folytathatja így. 40 éves, hétfőn 41 éves. Azt mondta, hogy még mindig erősnek és magabiztosnak érzi magát. Abban a korban a fizikum, de mindenekelőtt az elme. Ez hihetetlen” – hitetlenkedett Pepén a korábbi rivális, a 45 éves Rio Ferdinand.

Ezt is ajánljuk a témában

Érett kölyök

Lamine Yamal még meg sem született, amikor Pepe már a BL egyenes kieséses szakaszában játszott 2005-ben. A Barcelona legújabb szupertehetsége két évvel később, 2007 júliusában látta meg a napvilágot Spanyolországban. A Napoli – Barcelona (1-1) találkozón a kezdőcsapatban lehetőséget kapó üdvöske 

16 évesen és 233 naposan trükközgetett az olasz csapat védői között – ezzel ő lett a kieséses szakasz valaha volt legfiatalabb játékosa.

 Az egyenlítői-guineai származású szélső nem a semmiből bukkant fel, négyszeres spanyol felnőttválogatott (2 gól), a Barcában 35 (!) meccsen lépett már pályára a szezonban (5 gól, 7 asziszt), de a Bajnokok Ligájában még nem talált be 7 találkozóján. Ha az is megtörténik, az lesz az igazi szenzáció!

Nyitókép: AFP/Miguel Ripoa

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!