Újra Szoboszlaiék nyakán a címvédő – Erling Haaland őrült rekordja!

2024. február 21. 09:20

Létfontosságú volt a győzelem Pep Guardiola együttese számára.

2024. február 21. 09:20
Erling HAALAND
Vámos Tamás

A hétvégi, Chelsea elleni váratlan hazai pontvesztés (1-1) után Phil Fodenék egyfajta győzelmi kényszerben voltak, hiszen a Brentford elleni siker esetén – hosszú idő után – megelőzik az Arsenalt, és egy pontra megközelítik az éllovas Liverpoolt. Ez is a magyarázata, hogy Guardiola mester a komplett kezdővel állt föl, a kulcsemberek közül egyedül a Chelsea elleni rangadót ugyan végigjátszó, ám a közelmúltban hosszú sérülés után visszatérő Kevin De Bruyne ült a kispadon.

Ahogy az várható volt, a Kékek nyomasztó mezőnyfölényben játszottak, de az első félidőben alig jelentettek veszélyt a kapura, a legveszélyesebb próbálkozás egy Oscar Bobb-kapufa volt.

Erling HAALAND
Erling Haaland sem hitte el, hogy ez a csoda összejött! Fotó: AFP/Darren Staples

A második játékrészben fokozódott a hazai nyomás, végül Thomas Frank együttese a 71. percben elkövette azt a hibát, hogy támadást kezdeményezett, de miután Toney-ék a City térfelén elvesztették a labdát, 

a hazaiak lekontrázták őket, és a támadás végén Erling Haaland betalált.

Sőt! A norvég gólzsák nem sokkal később újra eredményes volt, de ezt a találatát les miatt – jogosan – érvénytelenítették. 

Haaland nem csak azért lehet boldog, mert ebben a bajnoki szezonban immár a 17. gólját szerezte, és ezzel két találattal elhúzott az őt üldöző Mohamed Szalahtól, 

hanem mert egy őrült rekordot is beállított: 

azzal ugyanis, hogy Szoboszlai Dominik legjobb barátja a Brentford ellen is betalált, elérte, hogy Angliában immár mind a 21 együttes ellen eredményes volt, amelyek ellen pályára lépett!

Nyitókép, fotó: Getty Images

 

 Forrás: Manchester City/X   

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. február 21. 09:23
Szoboszlait úgysem tudják utolérni.. fut, min' a nyul!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!