A BL-nap nagy kérdései: a Lazio adja az utolsó tőrdöfést a Bayern Münchennek, a PSG könnyedén jut tovább?

2024. március 05. 18:17

Hatalmas izgalmak várhatóak Münchenben, a PSG továbbjutása viszont biztosra vehető.

2024. március 05. 18:17
TUCHEL, Thomas
Vámos Tamás

Mint azt a Mandiner is megírta, egyre inkább felerősödtek azok a hangok, amelyek Thomas Tuchel idő előtti elküldését szorgalmazzák. Az 51 éves szakember sorsáról már február közepén határozott a Bayern München vezetősége (a bajnokságban a fő vetélytárs Bayer Leverkusen és a Bochum, míg a Bajnokok Ligájában éppen a soros ellenfél, a Lazio verte meg a német rekordbajnokot), ám az újonnan érkező sportigazgató, Max Eberl is nekiment a vezetőedzőnek, mondván, érthetetlen, hogy a francia korosztályos válogatott tehetséget, Mathys Telt mellőzi. (A Freiburg ellen már a kezdőben is volt a légiós, aki történetesen csapata egyetlen gólját szerezte.)

Forrnak az indulatok – itt is, ott is...

Mindeközben a klubhoz közel álló sportújságíró, Florian Plettenberg szerint, ha kedd este nem jut tovább a csapat a Lazio ellen, azon nyomban megköszönhetik a Tuchel nevével fémjelzett szakmai stáb munkáját (amelynek tagja honfitársunk, Lőw Zsolt is...)

A vezetőedző menesztése természetesen szóba került a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón is, amelyre Tuchel csak ennyit reagált:

Akár tetszik, akár nem, a klub meghozta a döntést a jövőmmel kapcsolatban, ezt el kell fogadnunk,

 és megpróbálunk a következő feladatra koncentrálni, ami a továbbjutás kiharcolása a Lazio ellen”.

Ezt is ajánljuk a témában

A Laziónál egészen más miatt forrnak még mindig az indulatok: még mindig nem ültek el a pénteki, kis híján botrányba fulladt bajnoki hullámai. Nem elég, hogy Maurizio Sarri tanítványai egy 88. percben kapott góllal kaptak ki, Marco Di Bello játékvezető három Lazio-futballistát (Luca Pellegrinit, Adam Marusicot és Mattéo Guendouzit) is kiállított, nem nehéz megjósolni: a dallamos nevű sípmestert egyhamar nem küldi Lazio-meccsre az olasz szövetség illetékes bizottsága.

A Bajnokok Ligája természetesen más kávéház: ha Sarri mester úgy gondolja, akár mindhárom kiállított labdarúgójára számíthat a klub történetének egyik legfontosabb találkozójára, amelynek tétje a negyeddöntőbe jutás. (Ez a Lazio esetében azért is óriási dolog lenne, mert csekély 24 év után kerülne erre sor...). A 21 órakor kezdődő találkozót a szlovén Slavko Vincic vezeti.

MBAPPÉ, Kylian
Kylian Mbappé biztos, hogy távozik, de a Bajnokok Ligája-trófeával a zsebében szeretne búcsúzni! Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Kylian Mbappé számára komoly presztízs a BL-trófea

Az este másik BL-meccsén (bár mindig merész ilyet kijelenteni), a Paris Saint-Germain továbbjutása biztosra vehető a Real Sociedad ellen, hiszen a baszkok éppen ez idő tájt vannak a mélyponton: a bajnokságban meglepő vereség a Villarrealtól, majd a Sevillától, és mindeközben a szerencse is elkerülte André Silváékat, hiszen a Király Kupában hosszabbítás után, tizenegyesekkel estek ki a Mallorca ellen.

A PSG-nél viszont kénytelenek beletörődni abba, hogy Kylian Mbappé az idény végén a Real Madridhoz szerződik,

az viszont a világklasszis támadó számára is komoly presztízs, hogy egy esetleges BL-diadallal búcsúzzon attól a klubtól, amelynek színeiben az egész világ megismerte a nevét. A szintén 21 órakor kezdődő rangadót az angol Michael Oliver dirigálja. 

Nyitókép: Thomas Tuchelnek van miért aggódnia... Fotó: MTI/AP Szilágyi Anna

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­g­ö­s­­ ­­­l­á­n­­y­o­k­­­ ­­­v­á­r­­­n­a­­­k­­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!