Fernando Alonso szerint sok minden nincs rendben a Forma–1-ben

2024. március 17. 16:44

Az Aston Martin spanyol autóversenyzője szerint például jó lenne, ha egy kicsivel többet lehetne tesztelni.

2024. március 17. 16:44

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna 

***

A 2010-es évek elején a Forma–1-ben még 12 csapat indulhatott, és a versenyhétvégéken kívüli tesztelési lehetőségek a jelenlegi korszakhoz képest jóval gyakoribbak voltak. Alonsot a közelmúltban arról faggatták az újságírók, hogy sajnálja-e, hogy nem csatlakoznak új csapatok az F1-hez, ami esélyt adhatna a fiatal versenyzők számára – írja az Origo.

„Talán igen, de a Forma–1 kemény sport. Nincs ajándékba kapott idő. Jó lenne, ha egy kicsivel többet lehetne tesztelni, ugyan van néhány nagy csapat, amelyek megengedhetik maguknak, hogy korábbi autót biztosítsanak F2-es versenyzők számára. Jelenleg ilyen az F1, de így is rengeteg versenyünk és csapatunk van” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

Az F1-es csapatoknál korábban külön csoportok foglalkoztak a teszteléssel az egész szezonban. A csapatok pénzügyi lehetőségeinek kiegyenlítése érdekében 2021-ben bevezetett költségvetési plafon mellett azonban ezek a lehetőségek már megvalósíthatatlanok.

„Annyi stresszt okoz a költségvetési sapka minden alkalmazottnak, aki a huszonnégy futamos szezon során folyamatosan járja a világot, hogy szerintem lehetetlen lenne már olyan tesztcsapatot felállítani, mint amilyen a múltban volt, hogy valóban felkészítsék a fiatal versenyzőket. 

Még téli tesztelést sem tartunk – mondta az Aston Martin pilótája. – Ha egy újoncot raksz az autóba, neki csupán másfél napja lesz, mielőtt elindulna a világbajnokságon. Valószínűleg a csapatfőnökök egy része ezért sem szorgalmazza a fiatal versenyzők szerepeltetését. Sok dolog nincs rendben a Forma–1-ben, és néha hangot adunk ennek, de remélhetőleg valaki meg is hallgatja majd.”

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­l­­­á­­n­y­o­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­n­a­k­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Akitlosz
2024. március 17. 17:11
Ilyen a munka világa. Máshol még annyi pénz sincsen, mint a Forma-1-ben. Messze annyi sincsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!