Győzött a Fradi Mezőkövesden, eldőlni látszik a bajnoki cím

2024. március 31. 20:22

Illetve ami a kiesést illeti, a Kisvárda mellett a borsodi csapat sorsa is kezd megpecsételődni.

2024. március 31. 20:22
KATONA Bálint; Stjepan LONCAR
Vámos Tamás

Nyitókép: Stjepan Loncar (jobbra) fantasztikus tavaszt produkál Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

***

A két csapat a következő összeállításban kezdte a mérkőzést:

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Beriasvili, Vajda – Cseke, Brtan, Szolgai – Molnár G. Drazsics, Samperio

FTC: Varga Á. – Makreckis, Abena, Cissé, Civic – Loncar, Maiga – Katona B. Marquinhos, Zachariassen – Kodro 

A Fradi kissé tartalékos összeállítása annak is köszönhető, hogy a zöld-fehérek szerdán Magyar Kupa-mérkőzést játszanak Diósgyőrben. Mindenesetre – ahogy az várható volt – a mérkőzés elejétől mezőnyfölénybe került a Ferencváros, ám az 5. percben mégis Molnár Gábor került helyzetbe, de a tekerése elkerülte Varga Ádám kapuját – a Fradi kapusa utoljára februárban védett tétmérkőzésen...

A 15. percben villant meg először a Ferencváros: Marquinhos remek passza után Zachariassen egy labdaátvétel után, remek ütemben lőtt, a bőrgolyó túljutott Piscitellin is, de a jobb olali kapufa belső éléről kifelé pattant...

A 20. percben – Civic szabadrúgását követően – ismét a vendégek norvég középpályása veszélyeztett, a fejes ráadásul megpattant Abena testén is, ám Piscitelli óriási bravúrral védett!

Majd a szabálytalanságok kerültek előtérbe: Molnár Gábor, Sztefan Drazsics, majd Katona Bálint került a földre, Csonka játékvezető az utóbbi faultot (amelyet Molnár követett el) érezte felelőtlennek, ezért sárga lapot adott a Mezőkövesd futballistájának.

Egy kis érdekesség a statisztikákat kedvelőknek: a két csapat eddig 25-ször találkozott az élvonalban, a Mezőkövesd eddig négyszer győzte le fővárosi riválisát, mindannyiszor hazai környezetben...

Stjepan LONCAR
Stjepan Loncart nem tudták feltartóztatni a kövesdi játékosok Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 38. percben a Mezőkövesd két belső védője hozta össze a Ferencváros vezető gólját. Történt, hogy Beriasvili szórakozott el egy labdát, a vendégjátékosok lecsaptak rá, amely aztán Lukichoz került. A horvát védő azonban újra elpasszolta a labdát, amelyet végül Stjepan Loncar szerzett meg, aki könnyedén passzolt a kapuba. Mezőkövesd-Zsóry – Ferencváros 0-1! 

A 43. percben Zachariassen – Makreckis – Marquinhos összjáték után a brazil légiós lövését bravúrral ütötte ki Piscitelli, ám rögtön ezután Szolgai rúgta föl a kaputól 18 méterre a dél-amerikai játékmestert. Eldar Civic éppen hogy kapu fölé csavarta a szabadrúgást.

Szünet után szinte rögtön megduplázta előnyét a Fradi: ismét egy bután elpasszolt labda után került a bajnokcsapat helyzetbe. Marquinhos tolta Stjepan Loncar elé a labdát, aki 16 méterről, nemes egyszerűséggel kilőtte a jobb alsó sarkot. Mezőkövesd-Zsóry – Ferencváros 0-2. A Fradi télen, Kazahsztánból visszatérő bosnyák középpályása idei mérlege: nyolc mérkőzés, öt találat, négy gólpassz!

Kissé leült a mérkőzés: a hazaiak láthatóan feladták a meccset, az FTC játékosai rutinosan tartják a labdát, de nem igazán mtattak hajlandóságot az újabb gól megszerzésére...

Adama TRAORÉ; Kristoffer ZACHARIASSEN
A Ferencváros egyértelműen a Mezőkövesd fölé nőtt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fentiek ellenére a 68. percben csak a szerencse mentette meg a matyóföldieket az újabb kapott góltól: Loncar beadását a nem éppen fejes góljairól híres Marquinhos bólintotta a földre, a felpattanó labda a felső kapufán csattant...

A 78. percben Stjepan Loncar kapott vastapsot, az ok prózai: Sztankovics mester lecserélte őt. A horvát légiós helyére a hosszú ideig sérült Adama Traoré állt; a mali légiós utoljára novemberben lépett pályára.

A 80. percben a Fradi-tábor Simon Tibort kezdte éltetni, 

majd nem sokkal ezután Mackreckis bombáját Piscitelli bravúrral ütötte szögletre.

A 83. percben végre felfedezhettünk egy hazai kísérletet: a csereként beállt korábbi válogatott középpályás, Cseri Tamás lövését könnyedén védte Varga Ádám.

A 84. percben a csereként beállt örmény Szevikjan (aki gólt szerzett hazája válogatottjában Csehország ellen) került nagy helyzetbe, ám a lövését hárította Piscitelli.

A 85. percben a pár perccel korábban csereként beálló Varga Barnabás bizonyította: tényleg elég neki egy nyúlfarknyi idő, hogy eredményes legyen. A tizenhatoson belül Ben Romdhan lövésébe még belevetődött egy kövesdi védő, ám éppen így volt jó a gólkirálynak, aki védhetetlenül csavart a bal alsó sarokba. Vargának a 18 bajnokján ez volt a tizennyolcadik találata. Mezőkövesd-Zsóry – Ferencváros 0-3!

Nem nagy kockázat kijelenteni: hét fordulóval a vége előtt eldőlt a bajnoki cím (a Ferencváros előnye öt pontra nőtt a Paks előtt), valamint a kiesés sorsa is, hiszen a Kisvárda és a Mezőkövesd hátránya immár 12 pont a már bennmaradó pozícióban lévő Zalaegerszeggel szemben... 

 

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:26
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­l­­á­n­­y­­o­­k­ ­v­á­­­r­­n­­­a­k­­­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. április 01. 07:22 Szerkesztve
mindig gyomorforgató nézni a fradi meccseket a tv-ben a közvetítő riporterek nyílt szurkolása és a bírók elfogult döntései miatt ezek a tv közvetítések minden tisztességes embert felmérgesítenek - mindenesetre a fidesz jelenléte (kubatov) ebben az arrogáns trágya zulukaffer csapatban az ország többi részén nem növeli a kormánypárt népszerűségét
egonlerch
2024. március 31. 22:39
Így van ez, a hetedik arany előtt meg kell nyerni a hatodikat is! Hajrá Fradi!
Halder_1899
2024. március 31. 21:47
Meg lesz. Innen már meg lesz a hatodik arany egymás után. Jöhet a csapat megerősítése, vagy szinten tartása és jöhet az új BL szezon, immár hátha csak a második selejtezőkörből. Hajrá Fradi !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!