Kiesett a tavalyi döntős, jöhet a Manchester City – Real Madrid előrehozott finálé

2024. március 14. 14:47

Az Atletico Madrid kétgólos hátrányból felállva ejtette ki az Intert. A labdarúgó Bajnokok Ligájában kialakult a legjobb 8 mezőnye, amely alaposan átalakult a 2023-ashoz képest.

2024. március 14. 14:47
null

Nyitókép: MTI/EPA/Christopher Neundorf

***

Sima sikereket és körömrágós izgalmakat is hozott az egyenes kieséses szakasz nyitánya a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A nyolcaddöntős párharcokat a szerda éjszakába nyúló madridi csata zárta: a Milánóban 1-0-ra nyerő Inter az Atletico otthonában is vezetett, összesítésben már 2-0 volt a vendégek javára, de a nagyot fordító Simone-csapat hosszabbításra mentette a meccset, amelyet végül tizenegyespárbajban megnyert. Jan Oblak kettőt is védet hasonlóan a kedden remeklő Arsenal-kapushoz, David Rayahoz. A negyeddöntő párosításait pénteken sorsolják ki.

Nagy átalakulás

Chelsea, Milan, Benfica – csupán néhány nagy klub, amely tavaly még a legjobb 8 közé jutott. A jelenleg versenyben lévők közül mindössze három maradt meg hírmondónak a 2023-as vetélytársak közül: a címvédő Manchester City, a Bayern München és a Real Madrid. Egy éve három olasz csapat is várhatta a negyeddöntő sorsolását, a Milan és a Napoli össze is került, most három is elbukott (Inter, Napoli, Lazio).

 Ezúttal spanyol dominancia van három reprezentánssal. 

Két-két angol, német és egy francia együttes küzd a végső elsőségért.

A mezőny: Real Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), Manchester City (angol), Arsenal (angol), Paris Saint-Germain (francia).

Álom vagy rémálom

Fortuna jóvoltából a tavalyi negyeddöntőben a Manchester City és Bayern München vívott előrehozott döntőnek beillő párharcot, összesítésben 4-1-re nyertek Haalandék. Ezúttal is összejöhet a két nagyágyú ütközete, de ugyancsak különleges lenne ha bármelyikük mondjuk a Real Madriddal kerülne össze. Az meg egyenesen pikáns volna, ha 

Real Madrid – Barcelona, Real Madrid – Atletico Madrid, esetleg Arsenal – City vagy Bayern – Dortmund

 „házirangadót” rendeznének. 

Bármi előfordulhat

Az a szabály, hogy nincs szabály! Pontosabban nem korlátozza, hogy azonos országbeli csapatok szembekerüljenek egymással, és azt sem, hogy a korábban egy csoportban szereplők újra találkozzanak. A péntek délben kezdődő sorsolás után nem csak a negyeddöntő párosításaira derül fény, hanem kialakulnak az ágrajzok is: egyértelmű lesz, mely párharcok győztesei melyik továbbjutóval játszanak majd az elődöntőben. 

Időpontok, menetrend:

Negyeddöntő első mérkőzései: 2024 április 9-10.
Negyeddöntő visszavágói: 2024 április 16-17.
Elődöntők első mérkőzései: 2024 április 30./ május 1.
elődöntő visszavágói: 2024 május 7-8.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­á­n­y­­o­k­­­ ­­­v­á­­­r­­­n­­­a­­­k­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!