Nagy napja volt Willi Orbánnak a Real ellen – ezek az eddigi legemlékezetesebb pillanatai!

2024. március 07. 09:20

„Olyan vagyok, mint a magyar bor: minél öregebb, annál jobb” – nyilatkozta korábban a magyar válogatott futballista.

2024. március 07. 09:20
Lipcse, 2022. október 24.
Willi Orbán, az RB Leipzig játékosa a csapat lipcsei sajtóértekezletén 2022. október 24-én, a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az F csoport 5. fordulójában játszott mérkőzés előtti napon.
MTI/EPA/Martin Divisek

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

***

Tizennégy év után született ismét magyar gól a Santiago Bernabéu stadionban. Korábban, még 1985. május 22-én az UEFA-kupa döntőjében a Videoton futballistája, Majer Lajos talált be a Real Madrid kapujába, majd Vadócz Krisztián következett, ő 2010. május 2-án szerzett gólt a spanyol fővárosban az Osasunával, most pedig Willi Orbán. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerda esti visszavágóján 

a magyar válogatott védő fejesével egyenlített ki az RB Leipzig. 

A végeredmény 1–1 lett, de ez azt jelentette, hogy a spanyolok mentek tovább 2–1-es összesítéssel. Bár Orbánt a meccs legjobbjának megválasztották, de a kiesés miatt nem lehetett teljesen boldog.

„Összességében mindkét meccsen jól teljesítettünk, de többet is kihozhattunk volna ebből a párharcból. Az elvégzett kemény munkának nem lett meg a jutalma, ezért keserű ez a nap számunkra. Annyi nagy helyzetünk volt a találkozón, hogy többet ki kellett volna belőlük használnunk” – mondta a magyar válogatott hátvéd, aki a közösségi oldalán kitért a Vinícius Juniorral történt afférjára is. A második félidőben 

a hazaiak brazil válogatottja előbb fellökte a magyar védőt, majd a torkát is megragadva földre lökte.

A bíró csak sárga lapot adott az esetért a csatárnak, pedig pirosat érdemelt volna. A németeknek azért is volt fájó a szituáció, mert pár perccel később Vinícius szerzett vezetést a madridiaknak.

„Ez piros lap volt. De a játékvezetőknek is szabad hibázni, ez a sportág része. Mindenesetre jobban el tudtuk volna kerülni a kapott gólt, ha ő nincs a pályán, igaz, nekünk is több gólt kellett volna lőnünk… Szóval, azért ma este megünneplem a gólomat, legközelebb visszajövünk, s ugyanitt folytatjuk” – írta az Instagramon Orbán, aki 2017 után talált be ismét a BL-ben.

Ezt is ajánljuk a témában

Az RB Leipzig csapatkapitányának pályafutásában a tavaly megnyert német Szuperkupa az egyik legnagyobb siker. A Bayern München elleni 3–0-s győzelemben komoly szerepel volt neki is.

„Olyan vagyok, mint a magyar bor: minél öregebb, annál jobb. A viccet félretéve, tényleg élvezem ezeket az éveket. 

Már elég idős vagyok ahhoz, hogy tudjam, mikor mire van szüksége a testemnek. Mikor kell edzeni, mikor kell pihenni, és hogyan kell táplálkozni. Ugyanakkor azt érzem, hogy még mindig fejlődhetek, hogy még messze az út vége, és hogy a jövőben is várnak még sikerek: a Leipziggel és a magyar válogatottal is” – nyilatkozta a Szuperkupa-győzelem után a Sportálnak.

A 31 éves hátvéd már több mint 300 mérkőzést játszott 2015-től az RB Leipzigben, ebből több mint 200 Bundesliga első osztályú volt. 2021. március 19-én 

megdöntötte az egy mérkőzésen belül adott passzok számát a ligában,

miután 163-szor passzolt az Arminia Bielefeld elleni bajnoki mérkőzésen. A szezon végén a klub szurkolói őt választották az év játékosának. Az év elején a Német Sportújságíró Szövetség különdíjban részesítette Willi Orbánt azért, mert tavaly sejtdonorként egy leukémiás beteg gyógyulásában segédkezett. A 42-szeres magyar válogatott védő a kezelések miatt egy bajnoki rangadót is kihagyott. Akkor úgy fogalmazott, hogy egy emberélet esetleges megmentése mindennél fontosabb.

A nemzeti csapatban is voltak emlékezetes mérkőzései. 2018. november 15-én megszerezte első válogatott gólját az Észtország elleni Nemzetek Ligája meccsen. A 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában 2019. június 8-án 

Azerbajdzsán ellen idegenben duplázni tudott,

és a válogatott 3–1-es győzelmet aratott. Jelenleg hat gólnál és negyvenhárom meccsnél jár a válogatottban.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­­ö­­g­­ö­­s­­ ­­­l­­­á­­­n­­y­o­­k­­ ­­­v­á­­r­­n­a­k­­­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Squalline
2024. március 07. 10:56
Mélylelektani érdekesség, hogy azok szereztek gólt, akik extra "idegállapotba" hozták magukat. Orbán nem mutatta ki, de nyilván ott volt benne, hogy a "k.a-at", visszakapod. Amúgy nekem sose szimpatikus, ha egy alapvetően zseni sztárfocista nem a focitudására kezd alapozni, nekik nem tudom elnézni. A gyengébb képességű érthetően, ha nem is elfogadhatóan kompenzál. Nade a zseni? Mert mit csinált a vini gyerek? Tudta, hogy neki többet elnéznek. Tudta, hogy fel kell paprikázni svájci óra higgadtságával, precizitásával és egy 6-os bmw erejével zakatoló német védelmet, különben holnap estig se fognak hibázni. Tudta, hogy Orbán a motor lelke. Ha belemegy az adok kapokba, visszaüt, és legfeljebb mindkettőt kiállítják, ki van ütve Orbán. Tudta, hogy az idő nekik kedvez, ha valami több perces verekedős megbeszélés lesz. És mit ad isten, bejött neki. Mert a góljánál Orbán egy pillanattal lemaradt róla. Persze Orbán góllal törlesztett. Orbán nem zseni, de nagyobb sportember, mint a zseni vinike.
hannibal2
2024. március 07. 10:55
Vili a világ egyik legjobb középhátvédje. Elegáns, precíz és még gólokat is szerez. Nagyon kellett a válogatottnak. Klasszis. Isten hozott itthon, te már magyar vagy!
Dr Bubo
2024. március 07. 10:30
Biztató Orbán játéka az EB-re nézve, így tovább! A bíró pedig tévedhet, no de mindig a Real javára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!