Óriási magyar teniszsiker! – Marozsán Fábián kiütötte a vilgáranglista 7. helyezettjét

2024. március 24. 21:33

Az magyar teniszező szerint az segített neki nyerni, amit Roger Federertől tanult. Azt is elmondta, mi az.

2024. március 24. 21:33
Hungary's Fabian Marozsan celebrates after winning against Croatia's Marin Cilic during their men's singles match on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 14, 2024.

Nyitókép: David Gray / AFP

Az ATP-világranglistán jelenleg az 57.  helyet elfoglaló ifjú magyar teniszcsillag, Marozsán Fábián a Miami ezres tenisztorna második fordulójában is nyerni tudott, méghozzá nem akárki ellen, ugyanis a 7. helyezett Holger Runét győzte le mindössze 2 gémet veszítve 6:1, 6:1-re. A mérkőzés összesen 59 percig tartott.  

Ezt is ajánljuk a témában

A 24 éves Marozsán Fábián nevét tavaly májusban ismerte meg a sportvilág, amikor legyőzte a sportág jövőjének legnagyobb sztárját, a világranglista 1. helyezett Carlos Alcarazt. A közönség meglepetése érthető volt, hiszen az élete eslő ATP 1000 kategóriájú versenyén induló magyar teniszező ekkor még a világranglista 135. helyén szerepelt. Marozsán azóta szépen lépeget előre – többek közt az ilyen eredményekkel, mint ez a mostani. 

A magyar teniszezőnek a jelenleg is zajló verseny még mindig csak a negyedik mestertornája, de úgy játszik, mintha hosszú évek rutinjával lépne pályára. Az első fordulóban 1 óra  8 perc alatt nyert a hazai pályán szereplő Aleksandar Kovacevic ellen. A második forduló jóval nehezebbnek ígérkezett, hiszen a világranglista 7. dán Holger Rune kiváló teniszező. 

Az Index beszámolója szerint azonban Marozsán nem illetődött meg sem az ellenféltől, sem attól, hogy a mérkőzést a NFL-ben szereplő Miami Dolphins arénájában, a verseny centerpályáján rendezték, és a rá jellemző pókerarccal játszva nagyon magabiztosan, mindössze 25 perc alatt nyerte meg az első szettet, miközben ellenfele egyre idegesebb lett.

Marozsán Fábián ezzel egy éven belül a harmadik győzelmet könyvelhette el a világranglista első tízben szereplő teniszezők ellen, és karrierje egyik legjobb teniszmeccsével bejutott a miamiban zajló verseny harmadik fordulójába, ahol következő ellenfele az ausztrál Popyrin lesz. 

„Örülök, hogy egy éven belül már harmadszor vertem top 10-es ellenfelet, fantasztikus volt a legjobb pályán, egy ekkora stadionban játszani. Sok energiám van, közben pedig próbálok nyugodt maradni, ezt Roger Federertől tanultam, és néha sikerül is” – fogalmazott a mérkőzést követően adott nyilatkozatában a magyar sportoló.

ATP 1000, MIAMI, 2. FORDULÓ

  • Marozsán Fábián – Holger Rune 6:1, 6:1

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­ö­­s­­ ­l­á­­­n­­y­­o­­­k­­ ­v­á­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
pragmatika
2024. március 25. 18:55
Hát, talán Struff lenne neki a kedvezőbb ellenfél. Hajrá Fábi !
syphax-2
2024. március 25. 18:31
'Azóta Marozsán MA 2 szettben 7:5, 6:3-ra megverte(!!!) Popyrint is, és így bejutott a legjobb 16 közé. Ott vagym a német Jan-Lennart Struff vagy az ugyancsak austtrál Alex de Minaur lehet az ellenfele....akik egymással játszva döntik el, melyikükkel. Talán de Minaur lenne a jobb Fábi-nak...
Ninini
2024. március 25. 05:16
Szép, gratulálok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!