Szoboszlai-gól a hosszabbításban, a Liverpool már Prágában eldöntötte a továbbjutást (VIDEÓ)

2024. március 07. 20:47

A magyar középpályás közel egy félidőt játszott, az angolok az 5–1-es siker után készülhetnek a Manchester City elleni vasárnapi csúcsrangadóra.

2024. március 07. 20:47

Fotó: Michal Cizek/AFP

***

Hamar vezetéshez jutott a Liverpool a Sparta Praha otthonában, az argentin világbajnok Mac Allister előbb kiharcolta, majd be is vágta a büntetőt az Európa-liga nyolcaddöntő 6. percében. Mint arról beszámoltunk, Szoboszlai a kispadon kezdett, de nélküle is remekeltek az angolok az első játékrészben, mert hiába voltak nagyobb helyzetei a cseheknek, Kelleher halmozta bravúrokat a kapuban, így Nunez duplájának köszönhetően a vendégek háromgólos előnnyel mehettek a szünetre. 

Ezt is ajánljuk a témában

A második félidőre becserélt ifjú liverpooli, Conor Bradley egy perce sem volt még a pályán, amikor első labdaérintéséből betalált, mégsem voltak felhőtlenül boldogok az angol szurkolók, mert a saját kapuját vette be.

Az 50. percben Jürgen Klopp Szoboszlait is a pályára vezényelte, hogy a vasárnapi, Manchester City elleni Premier League-rangadó előtt játékpercek kerüljenek a lábába.

Ahogy beszállt a magyar középpályás, szinte egyből gólt lőtt a csapata: Luis Diaz vette be a Sparta kapuját – ezzel visszaállította a háromgólos különbséget. A 75. percben Szoboszlai ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, a labda megpattant a sorfalon, így a kapus ölébe hullott. A liverpooli 8-as négy perccel később pedig két csel után lőtt a tizenhatoson belülről, de a próbálkozása középre ment, biztosan fogta a dán Vindahl.

Szoboszlai aztán a 84. percben gólt rúgatott a hajrára becserélt Szalah-val, a játékvezető azonban les miatt nem adta meg az ötödik találatot. A hosszabbításban egy szóló végén aztán betalált a magyar játékos, megvan az első gólja az Európa-ligában! A Liverpool tehát 5–1-re nyert Prágában, négygólos előnyből várhatja az angliai visszavágót.

A gól ide kattintva nézhető meg!

 

Ezt is ajánljuk a témában

Luis Diaz gólját követően Szoboszlai Dominik is a pályán ünnepelhetett a Sparta Praha ellen
Fotó: Michal Cizek/AFP

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:38
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­g­­­ö­s­­­ ­­l­­­á­n­­­y­­­o­k­­­ ­­v­­­á­­r­n­a­k­­­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
pipa89
2024. március 08. 09:01
Azért a sérülések elkerülése miatt kell az a nyamvadt bemelegítés!
akkor ki
2024. március 07. 21:02
Mihelyst beállt pár perc után látott a pályán és jól szervezett. A mester nem hiába hívta ki egyeztetni. Vezér egyénisége a középpályának. Örülök, hogy gól passzal és góllal tért vissza. Szalah nem volt lesen. Ezt Szancsez Józsi Mariska benézte, és még vonalazást sem mutattak! Hajrá Dom!
rugbista
2024. március 07. 20:48
Szoboszlai karmester volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!