Szoboszlai: „Sokan azt hiszik, a szezon elején csúcsformában voltam, de nem. Tudok annál még jobban is játszani!”

2024. március 13. 21:00

A Liverpool magyar klasszisa először szerepelt a klub sajtótájékoztatóján, és az újságírók alaposan kifaggatták a klubról, a sérüléséről, Klopp távozásáról és jó pár egyéb témáról. Összefoglalónk.

2024. március 13. 21:00
Szoboszlai Dominik a Liverpool FC Sparta Praha elleni Európa-liga nyolcaddöntő mérkőzését megelőző sajtótájékoztatón

Szoboszlai Dominik a Liverpool játékosaként először vett részt a klub mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján szerdán, a klub csütörtöki, Sparta Paraha elleni El-mérkőzését megelőzően. Íme a kérdések és magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának válaszai!

– Dom, úgy érzed, a sérülésedet követően teljesen visszatértél a normális kerékvágásba? Mennyire volt frusztráló számodra ez az időszak, különösen, hogy ki kellett hagynod az angol ligakupa döntőjét? 

– Igen, visszatértem. Úgy értem nem érzek fájdalmat, és remélem ez a jövőben is így marad! Valóban, egy sérülés a legrosszabb, ami az emberrel történhet. az, hogy bármennyire is szeretnéd, nem tudod segíteni a csapatod, hogy a televízióban vagy a nézőtéren kell követned a mérkőzést, szóval remélem ez soha többé nem történik meg! Profi játékosként persze tudom, hogy ilyen bármikor előfordulhat, ezért kell vigyáznunk magunkra, és akkor minden mérkőzésre készen állunk majd. 

– Van még három trófea, amiért versenyben vagytok. Milyen érzés, hogy első angilai idényedben rögtön egy ilyen három klub közötti nagyon szoros bajnoki versengés része lehetsz? 

Ez egy nagyon jó érzés. Egyet már megnyertünk és még hátravan három. Amint korábban elmondtam, mindhárom trófeát szeretném megnyerni. Pontosabban mind a négyet. De még hosszú az út a szezon végéig, ezért nem tekinthetünk ennyire előre, mindig az aktuális meccsre kell koncentrálnunk. És rengeteg meccs vár ránk – Európa-liga, FA-kupa szombaton, majd a válogatott szünetet követően ismét folytatódik a Premier League. De úgy érzem készen állunk a győzelemre! 

– Hogy látod, milyen esélyetek van arra, hogy mindhárom trófeát megnyerjétek, hogy Jürgen Klopp búcsúja tökéletes legyen? Milyen érzések vannak benned azzal kapcsolatban, hogy a menedzseretek az idény végén távozik? 

– Szerintem jó esélyünk van a győzelemre, de ha megkérdeznéd őket, szerintem a City és az Arsenal játékosai is azt válaszolnák, hogy jók az esélyeik. Szóval van esélyünk, de meg kell dolgoznunk érte, a győzelem nem fog az ölünkbe hullani csak úgy. Minden mérkőzésen a legjobbat kell nyújtanunk, mindegy, hogy ki kezd és ki száll be csereként. Egy csapat vagyunk és készen állunk harcolni egymásért. Hogy mi lesz az idény végén, azon jelenleg nem gondolkodunk, mert a jelenre kell koncentrálnunk. Erről majd az idény végén beszélhetünk. 

– Ez az első idényed a Liverpoolban, és rendgeteg sérülés nehezítette a csapat dolgát ebben a szezonban. Mennyire volt bonyolult feladat ennek következtében mindig új és új formációkban játszani? 

– Sosem egyszerű egy új ligában, egy csapatban, új társakkal játszani, de azt hiszem megmutattuk, hogy csapatként bármit elérhetünk. Igen, Maccával (Alexis Mac Allister) Ryannel (Gravenberch) Endóval (Wataru Endó) és velem egy teljesen új középpályássora lett a Liverpoolnak, de bizonyítottuk, hogy a Premier League-ben is megálljuk a helyünket.  

– Jó néhány fiatalabb játékos is pályára lépett a sérülések miatt. Te még mindig csak 23 éves vagy, de az országod válogatottjánka csapatkapitányaként már komoly tapasztalattal rendelkezel. Tudsz ebből a tapasztalatbaól valamit átadni a fiataloknak? 

– Szerintem... remélem még e vagyok öreg! (nevet) Igen, a koromhoz képest valóban nagy tapasztalattal rendelkezem, és ez a csapatkapitányságnak is köszönhető. Természetesen ha egy fiatal játékos hozzánk fordul a kérdéseivel megpróbálok mindenben segíteni neki, amiben tudok. Valószínűleg nem én volnék az első, akihez fordulnának, hiszen a csapatban vannak nálam jóval tapasztaltabb labdarúgók, például Virg (Virgil van Dijk) vagy Mo (Mohamed Salah), de amennyiben megkeresnek, mindenben megpróbálok segíteni. 

–  Mielőtt a Liverpoolhoz csatlakoztál, biztos volt egy benyomásod a klubról, kívülről. Mennyire egyezett az elképzeléseiddel az, amit itt tapasztalsz? Ért meglepetés?

– Teljesen. Persze, amikor megérkeztem voltak elképzeléseim, hogy hogy működik a klub. Valójában még sokkal jobban működik, mint gondoltam. De meglepetés nem ért. Válogatottbéli csapattársam, Gulácsi Péter játszott itt, és ő elmondta, hogy működnek itt a dolgok, hogy miben különbözik az itteni munka attól, ami Németországban vagy Ausztriában folyik. Nagyon jól érzem magam itt, és remélem még jó pár évig itt leszek! 

Ezt is ajánljuk a témában

– Korábban említetted, hogy milyen nehéz volt számodra, hogy sérült voltál és nem tudtál játszani. Két hónapot kellett kihagynod és már csak két hónapig tart a szezon. Visszatérve tudsz motivációt kovácsolni ebből a frusztrációból?  

– Nem egyszerű visszatérni, hiszen amennyiben egy játékos megsérül, a gyógyulást követően újra fel kell építenie magát, és ez nem megy egyik pillanatról a másikra, nem ugrunk nulláról a száz százaélkra, hanem lépésről-lépésre kell fejlődni, hogy túl legyünk a dolgon. Nehéz, amikor úgy érzed, egészséges vagy és tudsz játszani, de mégis csak negyven percet kapsz, aztán legközelebb hatvanat, és valamikor talán majd kilencvenet. Ez egy építkezés, amit játékosként nehéz elfogadni, de kéntelenek vagyunk, mert főként a testünket használjuk a játékban, ezért vigyáznunk kell rá. 

– Ezek szerint jelenleg azon dolgozol, hogy visszatérj a legjobb formádhoz – mondjuk ahogy a szezon elején játszottál?

– Így van, rajta vagyok a dolgon!

– Amikor Endó Wataru megérkezett a klubhoz, kevesen ismerték a nevét, a játékával azonban komoly benyomást tett mindenkinre. Te korábban játszottál ellene Németországban. Mitől olyan kemény ellenfél, és mennyire örültél neki, hogy egy csapatban szerepelhetsz vele?

– Játszottam ellene, amikor a Vfb Stuttgart játékosa volt. Ő egy olyan játékos, aki mindenütt ott van a pályán. Úgy érzed, hogy lecselezted, hogy otthagytad, aztán megfordulsz és hiretelen megint ott van. Megértem, hogy az emberek meglepődnek ezen, és örülök, hogy egy csapatban játszhatunk. 

– A szurkolók nem is tudták ki ő, mielőtt ide érkezett. Mit gondolsz jó igazolás volt? 

– Nem az én dolgom eldönteni, hogy egy igazolás jó-e vagy nem. A legfontosabb, hogy megmutatta, fontos tagja a csapatnak. De hogy egy igazolás jó vagy nem, arról a menedzsert kell megkérdeznetek. 

– Csodálatosan kezdted az idényt, majd ez elmúlt hónapok a sérülésed következtében – mondhatjuk talán – felejthetőre sikeredtek. Hogy látod magad a szezon hátralévő részében, abban az időben, amit még Kloppal tölthettek?

– Mondhatjuk, hogy a séreülésem miatt, de az az igazság, hogy az ambernek vannak jó és rossz mérkőzései. Mi sem vagyunk tökéletesek. szerintem egyikünk sem tudja minden mérkőzésen a tudása száz százalékát nyújtani. Minden nap azért dolgozom, hogy a legjobb formámba kerüljek. Valószínűleg azt gondolják, hogy a legjobb formám az, amit az idény elején mutattam. Nem az. Tudok annál még jobban is játszani. 

A teljes sajtótájékoztatót itt tekinthetik meg:

Nyitókép: Liverpool FC Facebook

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­A­­­ ­d­ö­g­­­ö­s­­ ­­­l­á­­n­­­y­­o­k­ ­­v­­­á­­r­­­n­­a­­­k­­­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Vén Csataló
2024. március 13. 19:07
Jéééé, nem hagyta ott az újságírókat. Vajon mi történhetett? Csak nem az, hogy nem kérdeztek hülyeségeket tőle...?
Unknown
2024. március 13. 18:44
Pffff.. lüke focista!
Kétes
2024. március 13. 18:37
Normális. Szimpatikus. Hajrá Szobo!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!