A világ nem így működik

2012. január 24. 12:35

Az embereknek van egy víziójuk, hogy hogyan működik a világ. Interjú.

2012. január 24. 12:35
Világi Oszkár
Új Szó
Ön volt az összekötő kapocs a politikusok és az MKP által különféle gazdasági pozíciókba jelöltek között?

Nem. Én voltam az, akivel ezek az emberek tudtak beszélni. A többiek nem akartak velük kommunikálni. Mikor az MKP kormányra került, már tíz éve az üzleti életben voltam. Tudtam, hogy ez a világ hogyan működik, kik ezek az emberek, milyenek a játékszabályaik, hogyan gondolkodnak. Egyszerű segítség volt, amit felajánlottam azért, hogy az MKP jelöltjei tudják tisztességesen végezni a munkájukat, mert akkor még MKP-tag voltam.

Ma már nem az?

Nem. Semmilyen párt tagja sem vagyok, nem is kívánok lenni. Hat vagy hét évvel ezelőtt ezt a történetet lezártam. Úgy látom, hogy próbáltunk egy jó dolgot végigcsinálni, de a végére rossz lett mindenkinek a szájíze. Emberi kapcsolatokban is megmutatkozik ez. Ha valaki elolvassa a múlt heti Bugár-interjút, akkor látja, van egy látens feszültség közöttünk, amit én nem is tagadok.

Sőt, ki is mondja, hogy 2006-ban megromlott a kapcsolatuk.

Igen. De ez kölcsönös volt.

Miért romlott meg?

Vannak emberi kapcsolatok, amelyek egy idő után egyszerűen elhasználódnak. Ez is talán ilyen volt.

Állítólag 2009-ben a Híd alapításakor ön felajánlotta a segítségét Bugáréknak, akik ezt visszautasították.

Eszembe sem jutott szponzorálni a Hidat. Már a Híd megalakulásakor is megvoltak a fenntartásaim a párttal kapcsolatban, amit nemi s titkoltam.

Azt állítja, hogy a Gorilla nagy része kitaláció. Akkor a média miért kapaszkodott bele? Miért állítják egyre többen, hogy ez így működött?

Az embereknek van egy víziójuk, hogy hogyan működik a világ. Ez az anyag arra jó, hogy most azt mondhassák, na itt van egy papír arról, hogy tényleg így zajlott minden. Másrészt óriási politikai harc folyik most. A Gorilla a választási harc része. Harmadrészt pedig: érdekek. Vannak emberek, akik most úgy érzik, törleszthetnek a korábbi esetleges sérelmeikért. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyanok, akik azt gondolják, ha most kialakítják a politikai arculatukat, a következő kormányban majd számolnak velük. Annyira transzparensek, annyira vonzók lesznek, hogy pozícióba fogják őket ültetni. Sok érdek mozog a szlovák társadalomban. Ma már senkinek sem érdeke, hogy ezt részleteiben vizsgálja, mindenki egy nagy globális képként kezeli. Szerintem a szlovák társadalom nincs olyan rossz állapotban, mint azt a Gorilla mutatja. Ettől sokkal jobb a helyzet, sokkal jobb volt 5-6 évvel ezelőtt is. Az igazi korrupciós ügyek akkor napvilágra is kerültek. Nagy harc volt a koalíciós pártok között is, volt egy társadalmi kontroll akkor is. Csak erről már keveset beszélnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2012. január 24. 16:00
Szervusztok sracok itt vagyok !
vinetu
2012. január 24. 13:26
Brékingnyúz!!! Leszakadt a MOL tulajdonában lévő Slovnaft a vezérigazgató úr orbitális hazugságainak súlya alatt. Ennek a rohadék kollaboráns gazembernek a bűnei ugyanis legalább száz csernobillal érnek fel a felvidéki magyarság gerincének végleges megroppantása szempontjából. Legyen neki nehéz a fölt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!