Wintertime!

2012. február 19. 08:07

A kemping azért jó, mert ezzel is könnyű egyensúlyozni, a hajtás elnyűhetetlen, széles a gumi, mindegyiken van sárvédő és az alacsony váznak köszönhetően hamar le lehet róla ugrani, ha katapultálásra kerülne sor.

2012. február 19. 08:07
Porcsin Levente
Levente blogja

„A csúszós útviszonyok megkövetelik a kerékpárváltást is.

A fixit azért kell ilyenkor lerakni, mert skiddelésnél egyből instabillá válik a paripa, és nem is igazán lassulsz általa, ha van első féked, akkor az egyből lesatuzza a kereket, és hamar a földön találhatod magad.

Én az edzőmontimat használom ilyenkor, mert a racsnis keróval könnyebb egyensúlyozni a csúszós úton, plusz a két a fék és a váltás is jól jön.

Attól nem tartok, hogy a só, szétmarná a vázat, mert olyan hideg van, hogy nem is sózzák az utakat.

Tudom, nem mindenkinek van otthon elfekvőben egy komplett monti, amit ilyenkor üzembe helyezhetne.

Erre az esetre tudom még ajánlani a kempinget. Mindenkinek van szerintem elérhető közelségben egy ilyen vas, vagy otthon, vagy nagyiéknál.

A kemping azért jó, mert ezzel is könnyű egyensúlyozni, a hajtás elnyűhetetlen, széles a gumi, mindegyiken van sárvédő és az alacsony váznak köszönhetően hamar le lehet róla ugrani, ha katapultálásra kerülne sor. Ezt nem sajnálja annyira az ember a hóban használni, és ha a téli időszak végére szét is megy rajta valami, az alkatrészcsere filléres tétél. Például: az én kempingemben a bal oldali hajtás lötyögött. Ki kellett cserélni az éket, 90 Ft volt.

Mivel ilyenkor az úttestet nem takarítják annyira, ezért a kocsik csak az általuk lenyomott keréknyomokban közlekednek, ami számunkra is ideális lenne, de kikerülni nem tudnak minket a gépek a nyomvályút körülvevő magas hó miatt. Ezért egyből le fognak dudálni, amellett, hogy egy esetleges megcsúszás esetén nem garantált, hogy a kocsis kellő időben meg tud állni. Ezért a lakosság által rendszeresen letakarított járdát ajánlom mindenki figyelmébe. Az emberek sokkal jobban járhatóvá teszik a járdát, mint az úttestért felelős cégek...

Ennyit még én sem járdáztam szerintem egész évben összesen, mint most a hó miatt, de haladni is sokkal jobban lehet itt, és nagyobb biztonságban is vagyok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2012. február 22. 11:53
Én is bringázok ,elég sokat márciustól novemberig, általában. Aki mínuszokban, hóban, jégen, latyakban is bicajjal közlekedik, szerintem nem teljesen normális.
holnaPinap
2012. február 22. 11:53
"Attól nem tartok, hogy a só, szétmarná a vázat, mert olyan hideg van, hogy nem is sózzák az utakat." ennek semmi értelme. akárcsak az írásnak. 10c alatt tedd le a bringád. 80%kal nő az esélyed a nyugodt, rheumamentes öregkorra.
GY. F.űegér
2012. február 22. 11:53
Modoros fasz. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!