Parajelenségek

2013. október 14. 07:31

Pénteken nemcsak nyolc gólt kaptunk, hanem egy jelet is. Kívülről, vagy talán épp legbelülről. Azt üzeni, így nem szabad, így nem lehet, így nem érdemes.

2013. október 14. 07:31
Ballai Attila
MNO

8-1, futballban. Legsötétebb napjain Andorra, San Marino, Guam, Lesotho kap ennyit. Aki azt állítja, előre látta, megmondta, ne legyen boldog, még csak büszke se. Mert ép ésszel és lélekkel nem volt feltételezhető, hogy nyolc lesz a vége. Méghozzá így. Parajelenségek sorával. Hogy egy fejpárbajt nyerünk egész meccsen, de abból a szegény, Devecseri nevű fiú kapitális öngólt vét; hogy Varga Józsi, ez az átlagnál még vagányabb, gyorsabb srác a saját tizenhatosán belül, senkitől sem zavartatva szeleburdi kisgyerek módjára hosszan szökteti magát; hogy nálunk a felszabadítás gólpassz az ellenfélnek, és még száz momentumot említhetnénk.

Megéltünk már – legalábbis elődeink – egyiptomi csapást, elbukott berni döntőt, marseille-i pótselejtezőt, irapuatói 0-6-ot, de mindezen alkalmakkor az ereje teljében lévő magyar labdarúgással űzött csúfot a sors. Pénteken viszont nem a csúcsról, hanem már eleve a völgyből zuhantunk még mélyebbre – ez fizikai képtelenség. Ahhoz képest ért iszonyú trauma, hogy már nem vártunk semmit – ez pedig pszichikai nonszensz. Mégis így történt.

Ezért értelmetlen és időszerűtlen nekiállni most okoskodni. Utólag is, előre is. Természetesen jön majd egy új kapitány, új kerettel, koncepcióval, ambícióval, vállalt célokkal. Előbb-utóbb, de inkább előbb, mert futballsebekből már nyolc napon belül gyógyulunk, elhangzik, hogy amúgy is a 2016-os Eb-részvétel lett volna a reális célkitűzés, hisz a kontinenstornán már huszonnégy csapat vehet részt. Lehetek őszinte? Ez az egész most nem érdekel. Beleborzongok abba, ha nem esik be tavasszal, itthon a románok ellen az az idétlen gól, még így is, 0-3-mal és 1-8-cal a második hely várományosai lennénk; és azt hiszem, az sem érdekelne..

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2013. október 14. 10:05
Nagyra tartom és kedvelem Ballai Attilát, de most kicsit vitatkoznék vele. Nem abban, hogy itt valami egészen abszurd, szinte megmagyarázhatatlan dolog történt, mert az tény. Ennyi durva hiba még a nem túl erős válogatottunk esetében is szokatlan. A hollandok jók, de 8:1-el nem jobbak nálunk. Hiszen döntetlent játszottak azzal a csapattal, amit mi -ha jól emlékszem- négy nullra vertünk. Ez a meccs és az eredménye tehát egyáltalán nem tipikus. Valószínűleg valami pszichés katasztrófa történt: konfliktus keletkezett a győzelembe, mint teljesíthetetlen feladatba vetett erős meggyőződés hiánya, illetve a görcsös akarás között, és ez lelkileg kiütötte a társaság nagy részét. Miben nem értek egyet? Abban, hogy amennyiben nyerünk itthon a románok ellen (elkerülhető hibán múlt)akkor is kikapunk 8:1-re. Biztos vagyok benne, hogy nem. Akkor ugyanis a vázolt pszichés konfliktus nem merült volna fel, és a csapat az igazi tudását nyújtotta volna. Az azonban nagyon elgondolkodtató, hogy a pszichés problémák, a küzdőképesség hiánya, miért ennyire jellemzőek a focicsapatainkra.
kukagyerek
2013. október 14. 09:07
"Azt üzeni, így nem szabad, így nem lehet, így nem érdemes." A spanyolviasz feltalálásáért, elő vagy terjesztve nóbel-díjra!
Áldott legyen bölcs kormányunk
2013. október 14. 08:48
Biztos vagyok abban, hogy ezek a srácok a hollandok elleni meccsnél jóval többet tudnak. Az, hogy ez lett az eredmény, nagyban köszönhető a foci körül kialakult hisztériának. Attól tartok, elhamarkodott dolog volt milliárdokat ölni a fociba, egy olyan országban, ahol lehetne másra is költeni a pénzt. Egyéb eszközökkel kellett volna segíteni és ahogy jönnek az eredmények, úgy fejleszteni.
szalámis hegedű
2013. október 14. 08:07
Orbán jobban teljesít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!