Közelebb a megszűnéshez a Győri ETO, mint az NB III-hoz

2015. május 09. 13:21

Mindenki retteg, fél, fázik a döntésektől, hátha belekeveredik valamibe. Senki nem meri a felelősséget vállalni, nehogy negatívan kerüljön ki a történetből. Interjú.

2015. május 09. 13:21
Borkai Zsolt
Kisalföld

- Polgármester úr, a nyártól valóban NB III-as csapat lesz az ETO?

- Ezt most nem tudom megmondani. Jelenleg nem ez a tét, hanem az, hogy lesz-e ETO egyáltalán.

- Ennyire súlyos a helyzet?

- Igen, ennyire. Az MLSZ versenykiírása ugyan lehetővé teszi, hogy az ETO Futsal Club átvegye az ETO FC utánpótláscsapatait, hogy továbbműködhessen az akadémia, de ehhez előtte rendezni kell az ETO FC Kft. köztartozását, ami jelenleg százharmincöt millió forint, de minden hónapban milliókkal növekszik a ki nem fizetett bérek járulékával. A legnagyobb gondot az jelenti, most nincs aki kifizesse ezt az összeget.

A Magyar Labdarúgó Szövetség próbált segíteni úgy, hogy az NB I-es csapatoknak járó szponzori pénzekből megelőlegezte volna az ETO-nak, de nem minden első osztályú klub támogatta ezt a megoldást. Szó volt arról, hogy az MLSZ kifizeti ezt a tartozást, de ez sem történt meg. Az önkormányzat nem teheti meg, mert közpénz ilyen célra nem fordítható. A futsal club banki hitelt szeretett volna felvenni, ám a bank az utolsó pillanatban visszalépett. Jelenleg itt tartunk. A huszonkettes csapdája.

- Miért ez a közöny az ETO-val szemben? Miért nincs segítség?

- Azért, mert ilyen országban élünk: mindenki retteg, fél, fázik a döntésektől, hátha belekeveredik valamibe. Senki nem meri a felelősséget vállalni, nehogy negatívan kerüljön ki a történetből. Kívülről ugyan sokan szurkolnak azért, hogy maradjon meg az ETO, de attól félnek, hogy rosszat tesznek és akkor lecsapnak rájuk, ugyanis ezt tapasztalták az elmúlt időszakban. Egy hónapja minden energiámmal a klub megmentésén dolgozom, de most úgy látom, nem lehet egyről a kettőre jutni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2015. május 10. 15:15
Úgy látszik, nagyon lenyúlna valakit a BOBOSO Zrt. (Borkai-Bolla-Somogyi).
tevevanegypupu
2015. május 10. 07:08
Remélem nem segít senki az ETO-nak. Iszonyú pénzekért iszonyúan rosszak..hogy Borkait már ne is említsem.Minden magyar nagyobb város különb mint Győr, amiből pár év alatt sikerült egy közepes balkáni várost "alkotniuk"..még a szocialisták vezetése alatt is jobb volt.Mindent tönkretesznek, minden lerombolnak és lassan ki lehet tenni a Győr város tábla helyett a Döner pizza és girosz város nevet, amit szinte állandóan beleng a fokhagyma meg az odaégett pecsenye szaga. Még szerencse, hogy az üzletek nyolcvan százaléka kínai..kis kozmopolitizmus azért még maradt a szovjetek után.
Szúnyog
2015. május 09. 20:16
Mi van Borkai? A Dunakapu téri barbarizmusból jövő pénzből nem jut az ETO-nak? Most már Bolla "keresztapának" sem fontos?
zőldsas
2015. május 09. 17:30
T. Borkai Úr! Ön nem érti az ellenszenvet az ETO-val szemben? Én meg azt nem értem, hogy egyetlen támogató így Ön sem emelte fel szavát mikor az FTC-t kizárták. Hozzáteszem, hogy az akkori felelősök közül senki sincs börtönben, sőt a Berki nevű gazember szabadon rongálja a naponta az emberek idegeit bár csak azokét akik nézik. Az akkori pogácsások /MLSZ/ tagok is szabadon lábatlankodnak a különböző csapatok körül. Most legalább 1 pogácsás /Tarsoly/ nem rongál az MLSZ-be. Csak valaki próbálja megmagyarázni, hogy banki körökbe senki nem tudott a visszaélésekről pl.Csányi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!