Hatalmas pofont kapott a hatalom a szurkolóktól

2015. augusztus 09. 17:52

A Videoton és a Fradi szurkolói közös szurkolást hirdettek a szombati rangadóra. A vezetők minden eszközt bevetettek, hogy ezt megakadályozzák, de belebuktak.

2015. augusztus 09. 17:52
Kovács Dániel
Alfahír

„Mivel a sporttörvény értelmében csak névre szóló belépőt lehet vásárolni, melyhez meg kell adni a születési dátumot és helyet is, a biztonságiak nem engedték be a stadionba azokat, akiknek születési helyként Budapest volt megadva. Még egyszer: hiába vett valaki belépőjegyet, adta meg adatait, ha Budapesten született, nem engedték be a rendezvényre. 2015-ben, Európa közepén. Így esett meg, hogy több budapesti születésű Vidi-drukker nem, míg több vidéken született fradista átjutott a belépőkapun.

A szurkolók persze fel voltak készülve a helyzetre: előre meghívták a helyszínre a sajtó képviselőit és több emberjogi aktivistát, hogy dokumentálják az egyértelmű jogtiprásokat. Végül a rendezők is belátták: ebbe a sztoriba csúnyán belebuktak, így végül beengedtek mindenkit - igaz, ekkor már negyed órája ment a meccs. És a slusszpoén csak most jön: amint a stadionba jutottak, elképesztő hangulatot varázsoltak a lelátóra. Balhénak nyoma sem lehetett, a két tábor megegyezett, így folyamatosan felváltva csendült fel 1-2 Fradi- és Videoton-nóta. (...)

A szurkolók egy nagy csatát nyertek meg, ám Kubatov Gábor makacssága még hosszú háború képét vetíti előre. Az azonban bizonyos, hogy a Fradi-elnök médiahaknija, mely során próbálta kezelhetetlen bűnözők hordájaként beállítani az általa néhány éve még egekig magasztalt, most már gyűlölt szurkolótábort, újfent hiteltelenné vált, hiszen épp az egyik legnagyobb rivális mellett, bármiféle balhé nélkül biztatták csapatukat. Mehet is a fejvakarás a klubházban, hogy mi legyen erre a kommunikációs válaszcsapás. Csak nehogy gyomorfekély legyen a vége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. augusztus 10. 14:41
Te is, hagy legyen az öreglánynak egykis öröme bibás!
bunko_jobbos
2015. augusztus 10. 09:33
Ahogy Virág elvtárs mondaná: nem lennék a helyükben. :-))))
hátakkor
2015. augusztus 10. 08:43
"Hatalmas pofont kapott a hatalom a szurkolóktól" Ez nem tűnt fel nekem. Inkább az, hogy a magyországi foci kapott nagy pofonokat a nyáron nemzetközi előselejtezőkön és nyakunkon egy román válogatott meccs is.
hátakkor
2015. augusztus 10. 08:41
Jogállamban aki nem akar bemenni meccsre nem lehet betuszakolni és akkor az utca rendjét kell csak betartsák. 24 tétmeccs óta veretlen a Fradi ( leszámítva az EL-t..), mekkora hangjuk lenne az egyetemistáknak, ha kikapnánk itt-ott! Remélem nem arra várnak. Az elnököt meg a klubtagok választják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!