Tét nélküli „megújulás”

2016. június 27. 07:31

Ekkora hendikeppel indulva mégis miben bízhatnak a szocialisták? Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy nem sok mindenben.

2016. június 27. 07:31
Török László
Magyar Nemzet

Helyi és személyes megfontolások alakítják tehát leginkább az MSZP-t, nincs egy meghatározó rendezőelv, amely mentén hosszabb távon tervezni lehetne. A legnagyobb hiány, hogy nincs egy karizmatikus vezetője a pártnak. Ezt vélhetően az MSZP szombaton megválasztott új elnöke, Molnár Gyula sem fogja tudni orvosolni, aki, hacsak valami rendkívüli esemény nem történik, 2018-ig irányítja a pártot. A feladata nem egyszerű: a Fidesz az államigazgatás minden, névleg független szegmensére is kiterjedő hegemóniájával szemben, a potenciális szövetségesek és a belső érdekcsoportok között lavírozva versenyképessé tenni az MSZP-t. Közben kellene keresni egy miniszterelnök-jelöltet is, aki Orbán Viktor esélyes kihívója lehetne, ami – visszatekintve az elmúlt évek különböző posztokra jelölt párton kívüli aspiránsaira – szintén lehetetlen küldetésnek látszik.

Ekkora hendikeppel indulva mégis miben bízhatnak a szocialisták? Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy nem sok mindenben. A kormánypártok magabiztosan vezetik a közvélemény-kutatásokat, és bár két év alatt a Fidesz még rengeteg további botrányos ügyet fel fog tudni mutatni, egyelőre nem látni, hogy mi és ki fogja az apatikus tömegeket megindítani a kormánnyal szemben. A szocialisták ideális szereplőnek tűnnek, hogy még jó pár évig a kabinet ellenzékeként hozzájáruljanak a parlamentáris váltógazdaság látszatának fenntartásához.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2016. június 27. 13:21
Végül is abban bízhatnak, hogy a Gyurcsány átveszi a vezetést, és összefog a Jobbikkal, hogy "megmentse" az országot...:(
Mich
2016. június 27. 11:00
Simicska nem lát reményt az MSZP-ben - "a cuki nácik fogják megdönteni nekem az Orbánt...!"
pollip
2016. június 27. 09:58
Megújultak:-))))))))))))))))) gratula hozzá:-))))))
Vermacska
2016. június 27. 08:21
Hát addig nem is fog menni a megújulás, amíg az összes MSZP-s vezető által megfogalmazott legfőbb cél (nem az eszköz!) : leváltani a kormányt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!