Hullámverés

2018. május 27. 14:56

Ma már a nyilvánosság szerkezetváltozásának legújabb stádiumában vagyunk: az exhibicionista-posztnormális szakaszban.

2018. május 27. 14:56
Mátyás Győző
168 Óra

„Shane Tusup abban a világban szocializálódott, amikor a nyilvánosság fogalma már egészen mást jelent, mint akár 15 évvel ezelőtt. Amikor már egészen más számít tabunak, mint akár csak 10 éve. Ma már a Jürgen Habermas által megörökített társadalmi nyilvánosság szerkezetváltozásának legújabb stádiumában vagyunk: az exhibicionista-posztnormális szakaszban.

Ennek a legújabb stációnak talán legjellemzőbb (és legvisszataszítóbb) ismérve a magánélet és közélet határainak lebomlása. Amely fejleményt a »mindenki sztár« új nyilvánosságának közönsége nem csak ünnepel, de a saját eszközeivel igyekszik is elősegíteni. Azt meg szinte őrjöngve követeli, hogy betekinthessen a híres emberek budoárjába. Shane Tusup és Hosszú Katinka látszólag nagyon professzionális módon kezdték el használni a nyilvánosság eme megváltozott terét, és felépítették a boldog, sikeres pár imágóját, amit egyben a brand részévé is avattak. Vagyis a magánéletüket – pontosabban annak manipulatíve előállított pszeudo képét – az üzleti vállalkozás fundamentumává tették. A (közösségi) médiában végül is a Hosszú-Tusup álompár címkéjű termék promóciója folyt. Egy régebbi világban a tisztelethez, a csodálathoz – és az anyagi sikerhez – elég lett volna az olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki érmek sokasága, és főként az az emberfeletti munka, ami ezeket eredményezte.

De már nem azt a világot éljük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. május 27. 22:50
"De már nem azt a világot éljük." És ez éppen a magadfajtáknak köszönhető, Győzike! Ti dolgoztatok gőzerővel ezen évtizedekig.
enes
2018. május 27. 20:07
Orbán a hibás - kimaradt
Aerion
2018. május 27. 19:36
… Ma már a nyilvánosság szerkezetváltozásának legújabb stádiumában vagyunk: az exhibicionista-posztnormális szakaszban … Ideje lenne felismernie mindenkinek, beleértve ezt a vakhülye kommunistát is, Weimarban vagyunk, ami csak és kizárólag nekik köszönhető, a második nemzetiszocializmus kora előtt. Ami szintén döntően nekik köszönhető, de hogy kinek az érdeme lesz, az még a jövő kérdése.
puszika
2018. május 27. 19:22
Mátyás elvtárs!! Most azt ítéled el amit eddig nagy -nagy vehemenciával támogattatok! A fene sem tud eligazodni rajtatok. Persze ez nem újdonság de azért ennyire rapid módon még nem fordult elő. Tán történt valami változás a pénzt adó fejekben? Ez pech!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!