Rémhírkormány

2020. március 30. 16:44

A vészhelyzetben a megmaradt független sajtó pillanatok alatt vált fontossá a Fidesz-hívek jelentős része számára is.

2020. március 30. 16:44
Egri Viktor
Egri Viktor
hvg.hu

„Éveken keresztül a rémhírterjesztés, a félelemérzet indokolatlan mértékűvé növelése szerepelt elsőszámú preferenciaként a kormányzóerő koncepciójában. Világméretű, keresztény- és jobboldalellenes betelepítések összeesküvés-elméletét erősítette minden megszólalásával. Erre építette politikai stratégiáját. A rémhír a rendszer építőelemévé vált.

Rémhírkormány. Kék alapon, tévéreklámokban, egyperces hírekben, bírósági ítélet alapján is hírhamisítónak nevezhető vezető alatt ijesztgetett apró részleteket szándékosan felnagyítva, másokat elhallgatva a rémisztgetés érdekei szerint.

Ennek eredményeit elkergetett üdülőkben, megtámadott egyetemi hallgatókban, kendős emberekre hívott rendőrökben lehet számszakilag is mérni. Meg szavazatokban. De ha a lelkek elsötétedésének lennének mérőszámai, azok mutatták volna meg igazán a hatást.

Hogy csak az előző pár hónapból emeljünk ki gondolatokat:

A klímaváltozás témáját is a nemzetközi baloldal kitervelt csapdájának tartották, amellyel a migrációról kívánják a figyelmet elterelni. Rémhír.

Pár hete pedig még maga a miniszterelnök beszélt arról, hogy a koronavírus is nagy gond, de a migráció az igazi probléma. Rémhír.

Most mégis mindenre (is) kiterjedő végnélküli felhatalmazást akar a koronavírus okán.

A rémhírterjesztés büntetési lehetőségeinek bővítése a mostani csomag egyik legfontosabb része. A lényeg ugyanis megint és mindig a kommunikációs tér uralása. A kép, ami kialakul a választókban a válságos hónapokban történendőkről, hosszú időre határozza majd meg irányultságukat. Márpedig Orbán szemében kellemetlen fejlemények történtek a sajtóerőviszonyokat illetően.

A vészhelyzetben a megmaradt független sajtó pillanatok alatt vált fontossá a Fidesz-hívek jelentős része számára is. Néhány klikkelés után világossá válhatott számukra, hogy ezúttal az életkilátások szempontjából is releváns információk jelentős része csak ott olvasható. A történetek a hazaküldött gyanús esetekről, a pozitív tesztet produkálókkal érintkezők lehetséges betegségének negligálása, a valós maszk- és védőruhahelyzet, a más országokban meghozott jelentős szociális intézkedések az ő életükről is szólnak, és a kormány propagandistáinak szűkös felületein ezeknek nem jut hely a központi üzenetek és ellenzékgyalázás mellett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noge
2020. március 31. 16:38
Ez az Egri V. egy igazi sötétlelkű gyűlöletkeltő. Ócska, sz@r poénjaival tönkreteszi folyamatosan a sportközvetítéseket. Most meg beleugat a politikába. Mit gondol ez az idióta, hogy az álhírgyártó ellenzéki médiából tájékozodnak a jobboldaliak? Én egyet sem olvasok, mégis tökéletesen tisztában vagyok a történésekkel.
Vakfolt
2020. március 31. 15:32
"vészhelyzetben a megmaradt független sajtó" Itt már tudtam, hogy ebben aztán semmi sem lesz.. és tényleg. Ez a gyökér a szokottnál is gyorsabban tudta le a kötelező faszságokat, már a kauzalitással annyit sem törődött, mint amúgy.
beflower56
2020. március 31. 13:17
Én csak annyi időre vezetnék be kemény,nem demokratikus intézkedéseket,amig az ilyen agyament firkászokat felraknák egy Észak-Koreai gépre!Természetesen külön segélyt adnánk nekik,hogy a megfelelő/általuk itt vizionált/elbánásban részesüljenek Mondjuk fél évig .
1000bocs
2020. március 31. 12:44
A HVG, a !!!444 és a sort egész a 168 óráig lehetne folytatni - FÜGGETLEN! A VALÓSÁGTÓL biztosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!