A szemünk előtt, mégis észrevétlenül

2020. április 30. 13:19

Talán Soros magyar származásából eredően, de az elmúlt harminc év során kiemelt figyelmet szentelt hazánknak.

2020. április 30. 13:19
Horváth József
Magyar Nemzet

„A Soros György nevével fémjelzett pénzügyi erőközpont tevékenysége szinte tankönyvszerű iskolapéldája annak, hogy a gazdasági-politikai befolyás kiépítése, megszerzése és megtartása érdekében miként lehet a klasszikus titkosszolgálati műveletekre kísértetiesen hasonlító módszerekkel eredményesen operálni. A magyar származású amerikai milliárdos évtizedek alatt felépített egy olyan nemzetközi hálózatot, amely humanitárius és jogvédő szervezetek fedését is kihasználva tudja érvényesíttetni a rideg gazdasági, pénzügyi céljait. Ennek érdekében természetesen megteremtették politikai kapcsolataik hálózatát is.

A 2017-ben kiszivárogtatott adatok szerint a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványnak 226 képviselőre van befolyása, ami közel harmada az Európai Parlament létszámának. Ebben az évben mintegy húsz lobbistája dolgozott az alapítványnak Brüsszelben, akik heti rendszerességgel találkoztak a bizottságok vezetőivel. Az unió vezetése természetesnek veszi Soros György ügynökeinek kiemelt érdeklődését. Vajon mi történne, ha egy orosz, kínai vagy arab milliárdos által működtetett szervezet tenné ugyanezt?

A rendszerváltozás óta kiépült egy jól látható, beazonosítható szervezeti háló, amelynek pénzügyi finanszírozása irigylésreméltóan stabil. Ezek az ismert jogvédő és humanitárius szervezetek igen széles alapokra támaszkodó bázist építettek ki a magyar gazdasági, politikai, kulturális életben, a média és az oktatás világában is. Ezen túlmenően viszont már nem tudjuk pontosan, hogy hány társadalmi, politikai és egyéb szervezet kapcsolódik a nyíltan fellépő zászlóshajókhoz, illetve milyen személyi összefonódások, érdekek mozgatják ezt az egész rendszert. Persze az üzleti céljaik időről időre ismertté válnak.

Először a magyar államadósság felvásárlása, majd 1994-ben az OTP megszerzésének kísérlete. A 2008-as világgazdasági válságot kihasználva ismét célba vették az OTP-t. Az első Orbán-kormány alatt, majd 2010 óta ismét számtalan hazai és nemzetközi támadás mögött lehetett gyanítani, sőt esetenként látni is a Soros-féle beavatkozást. Az elmúlt évtizedek során a Magyarország ellen végrehajtott műveleteik feltárásával, rendszerszerű értelmezésével még adósok vagyunk.

A rendőrség szakemberei időről időre előveszik a döglött ügyeket, és számos nyomozást sikerrel tudnak lezárni. Hasonló módon érdemes lehet megvizsgálni a Soros György hazánk ellen folytatott tevékenységét is. Hiszen ahogy egy idegen állam titkosszolgálata sem épülhet be a magyar gazdaságba, nem avatkozhat be a politikába, úgy egy nemzetközi pénzügyi érdekcsoport sem teheti ezt meg.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2020. május 01. 04:23
Ezeket a tényeket (hiszen ezek TÉNYEK) kellene brosúra formájában kinyomtatni, és minden magyar háztartásba eljuttatni.
22-es csapdája
2020. április 30. 19:36
"Az unió vezetése természetesnek veszi Soros György ügynökeinek kiemelt érdeklődését. Vajon mi történne, ha egy orosz, kínai vagy arab milliárdos által működtetett szervezet tenné ugyanezt?" Megkönnyíti a dolgukat Soros: saját eszükből nem jönnének rá, mit akar tőlük a CIA, így egyszerűbb mindkét félnek. :))
hátakkor
2020. április 30. 16:46
A nemzetközi filantróp kúldött tíz felszerelt kórházat szülőhazájának. Ventillátor, CT, MR, minden. Alapított orvos egyetemet Judapesten. Ja nem. Posztolt a blogján. Az EKB bocsásson ki soha le nem járó kötvényeket! Az évi költségvetés 3%-át. Filantróp!
hátakkor
2020. április 30. 16:25
A soha le nem járó kötvények kibocsátása, mint újabb plan zseniális! Csak az EU, csak Euroban. A hajókáztatás mindig macerás volt mindenféle embercsempészekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!