Ért annyit?

2020. szeptember 25. 08:28

Ezt a meccset most és így egyetlen másik európai országban sem lehetett volna megrendezni.

2020. szeptember 25. 08:28
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Ezt a meccset most és így, amikor és ahogyan nálunk lezajlott, egyetlen másik európai országban sem lehetett volna megrendezni: nem engednék a járványügyi illetékesek. Aztán gondoljunk nyugodtan Müller Cecíliára, és próbáljunk nem hangosan fölnevetni, miközben elképzeljük, ahogy valamit »nem enged meg« Orbán Viktornak. De másutt nem merné megkockáztatni a politika sem.

Azért nem, mert bárhol, ahol ennyi ember (súlyosbító körülményként részben külföldről) a járvány elszabadulásának ebben a fázisában összejön, az együttlétet nagyjából két hét múlva törvényszerűen követi a fertőzések és a halálok számának megugrása - akár mérik, akár nem. És azokban az országokban, ahol demokrácia van, és a politikai döntéseknek következménye szokott lenni – nemcsak négy évenként egyszer, a szavazófülkében, hanem folyamatosan –, alapértelmezés szerint senkinek a hobbiprojektjéért nem áldoznak föl emberi életeket. Még abban az esetben sem, ha az a senki maga a miniszterelnök.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. szeptember 26. 12:01
Elnök elvtárs!! Ennyire savanyú a szölő?? Megint melléfogtatok köcsögök!!!!
VeJoLa
2020. szeptember 25. 16:33
"Ezt a meccset ... megrendezni" Látod, milyen jó, hogy építettünk ilyen stadiont !?
Krupp Skya
2020. szeptember 25. 16:10
Ért annyit? Mondjuk én is kérdezhetném ezt a Teller leveletekre. ,
balbako_
2020. szeptember 25. 15:26
Hát az eredmény azt mutatja, hogy ez a sokadalom nem lett járványgóc ellentétben a Vas utcai forradalom főhadiszállásával, ahol a pártos hülyeség mellett a járvány is orgiát ül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!