Az olimpián kiugró sikert elérni legalább annyira nehéz, mint kijutni

2021. március 23. 19:40

Az egész magyar kézilabdázás sikere a kijutás.

2021. március 23. 19:40
Elek Gábor
Index

A 2008-as pekingi olimpia után jutott ki újra a nyári játékokra a magyar női kézilabda-válogatott. Mit jelent ez a sportágnak?

Jelenleg szinte mindent a jövőt illetően, az egész magyar kézilabdázás sikere a kijutás. Az érdem a játékosoké, de ugyanúgy a teljes stábé, a kluboké, amelyek segítettek minket mindenben, és remélem, azok a szurkolók, akik sajnos nem lehettek ott Győrben, legalábbis bent a csarnokban, szintén magukénak érzik, mert sok energiát, szeretetet kaptunk és kapunk tőlük. 

És Elek Gábornak?

Semmi eddigivel össze nem mérhető. A nemzeti válogatott más dimenzió. 

A szerbek elleni ki-ki meccsen az utóbbi idők legjobb játékát mutatta a magyar csapat, gyakorlatilag egy percig sem volt kérdés, melyik válogatott nyeri a kulcsfontosságú találkozót. Mikor érezte először azt, hogy megvan a mérkőzés, és ezzel szinte biztosan a tokiói kvalifikáció is?

Láttam, hogy ez a csapat egy irányba húz, és ilyenkor csodákra képes. A játékosok tudták, átlátták, érezték ennek a hétvégének a jelentőségét. A meccs közben nagyon jól sültek el a játékaink, szinte minden »ült«, egyre felszabadultabbak lettek a pályán lévők, így a hajrában már mosolyoghattunk. Ez fantasztikus érzés. 

Egy olimpiára mindig nehezebb kijutni, mint ott kiugró sikert elérni. Mire lehet képes a magyar csapat a nyári játékokon?

Ez egy gyakran elhangzó, jól mutató mondat, de nem feltétlenül igaz. Az olimpián kiugró sikert elérni legalább annyira nehéz, mint kijutni oda, bár kétségtelen, hogy csak nyolc európai csapat szerepelhet Tokióban, feleannyi, mint egy Európa-bajnokságon, és alig több mint a fele a világbajnokságok európai mezőnyének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. március 24. 09:12
Gratulálok lányok, nemcsak ügyesek vagytok, hanem szépek is.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. március 23. 23:42
Sok sikert az olimpián.
Búvár Kund
2021. március 23. 21:28
Gratula a csapatnak! Most már csak egy jó edző kéne. Add át a helyed Vologyának, ő nyert világbajnokságot Háfráékkal! Neked már volt lehetőséged bőven!
pollip
2021. március 23. 21:20
Gratulálok! Jó a csapat, a fiatalok jól beilleszkedtek. Több világszínvonalú játékosunk van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!