Mindent köszönök a válogatottnak!

2021. június 27. 10:33

A baloldal cinikus álomgyilkosaiból egyszeriben újdonsült focirajongók lettek.

2021. június 27. 10:33
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„Olyan ez a nagy baloldali fociszerelem, mint egy makacs torokfájás. Amikor megérkezik, az egész napunkat tönkreteszi, fáj, amikor eszünk, kínoz, amikor iszunk, szorongat, amikor nyelünk, rossz minden, mert minden áldott percünket elrontja; tényleg meg tudja keseríteni az életünket is.

Legalábbis a miénket, a férfiakét, akik háborúkba, csatába indulunk, vadászunk, ha kell, verekszünk, ha muszáj, de egy kis torokfájás és egy nem túl magas hőemelkedés azonnal térdre vagy inkább ágyba kényszerít minket. A családtagjainktól is elbúcsúzunk ilyenkor, majd elhaló hangon lediktáljuk a végrendeletünket, és sorsunkba beletörődve várjuk a szabadító halált. Ja igen; mások vagyunk mi, férfiak és nők, ami a genderlobbit ugyan dühítheti – dühíti is –, de attól még tény marad.

Aztán amilyen hirtelen jött, úgy távozik is a majdnem halálosnak tűnő betegség. Mintha sosem lett volna, újra dagadó, kidüllesztett mellkassal, büszkén és peckesen járunk, nem félünk se pókoktól, se darazsaktól, de még egy oroszlántól sem riadnánk meg, ha szembejönne velünk, és elfelejtjük, milyen elesetten is könyörögtünk a paplan alatt egy kis figyelemért, simogatásért vagy egy csésze teáért, ami hol túl forrónak, hol túl langyosnak bizonyult. Tehát pont így vagyunk az ellenzék újdonsült fociszeretetével is.

Hiszen alapesetben reggeltől estig gúnyosan feröeri pékeznek, andorrai postásoznak, minden, de tényleg minden nap habzó szájjal szidják a focit, a focistákat, az állami pénzeket, a stadionokat, aztán – amikor meghallják a több millió magyar egyszerre dobbanó szívét, a stadionokból és a terekről kiszűrődő robajt, a gólöröm hangjait – azonnal a magyar foci és a válogatott legnagyobb rajongói lesznek. Aztán másnaptól ugyanúgy visszatérnek megszokott karakterük bőrébe, és maradnak, akik voltak: cinikus álomgyilkosok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ló kérdez
2021. június 27. 23:01
A csapat hozzáállása és eredményessége az elmúlt évtizedekben nyújtott teljesítmény fényében dicséretre méltó. Azonban azt az ezermilliárdokra rúgó közpénz pocsékolást, amit futtball támogatás címén művelt a kormány, nem magyarázza. Kis nemzetek (Wales, Svédország, Csehország, Svájc, Portugália, stb.) ennél sokkal komolyabb teljesítményt tettek le az asztalra, közpénzek elégetése nélkül.
zzzz
2021. június 27. 19:18
Van olyan kormánypárti, aki nem az egész Eb alatt a buzernyák ballibsikre gondol?
jánosbácsi
2021. június 27. 12:40
Tudod Bence a fociban az a csapat győz amellik több gólt lő. Na most ennek tudatában írd meg újra a cikket.
Pierre
2021. június 27. 12:24
a homofob kormanyu orszagok mind kiestek az EB-rol az elso korben. Torok, orosz, lengyel, magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!