A foci Eb-ről jut eszembe

2021. július 16. 07:10

Annyira bajban lenne az emberiség, hogy már a sport sem képes moderálni elvaduló világunk gonoszságait?

2021. július 16. 07:10
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

„Egyre torzuló világunkban a politika sajnálatosan utat tört a legnépszerűbb sportok egyikének számító labdarúgásba is. Bizonyos mértékben elviselhető lenne, mert valljuk meg őszintén, mikor ne lett volna politikai ügy, hogy melyik nemzet nyer Eb-t, vb-t? A ma divatos kifejezéssel élve, a »kettős mérce« azonban nehezen volt felfedezhető a régmúltban. Ugyanazon hibáért hasonló mértékű büntetés járt valamennyi labdarúgó-szövetségnek. Nem úgy, mint manapság.

Csak néhány példát említve: a magyar szurkolók vehemenciáját három zárt kapus eltiltással és pénzbírsággal büntette az UEFA, miközben az angol szurkolók bűntettei csak szimbolikus, harmincezer eurós büntetést értek ugyanannak az európai testületnek. Münchenben állig felfegyverkezett német rendőri sorfal között menetelhettek magyarjaink, miközben Budapesten leginkább a rendőr volt – nagyon helyesen – hiány­cikk a Puskás Arénában.

A legrémisztőbb azonban mégsem az UEFA színvallása, hanem az emberi mivoltukat veszni hagyó drukkerek viselkedése. A nemzeti himnuszok alatti füttykoncert, az ellenféllel szembeni gyűlölet megnyilvánulása elfogadhatatlan. Vagy ami végképp kiábrándító volt a napokban véget ért Európa-bajnokság londoni döntőjén, amikor az angol szurkolók, mivel nem csapatuk nyerte a kupát, nem várva meg a díjátadást, tüntetőleg gyakorlatilag kiürítették a stadiont, majd az utcán megvárták és megtámadták az olasz vendégszurkolókat…

Felmerül a kérdés: annyira bajban lenne az emberiség, hogy már a sport sem képes moderálni elvaduló világunk gonoszságait? Hová tartunk, miért hisszük el bizonyos agymosott politikai érdekcsoportoknak, hogy jó az irány, amit ránk erőltetnek nyugattól keletig a magukat civilizáltnak képzelő társadalmakban? Mert ha csökken az ellenálló képességünk és már-már hitünket vesztenénk, feltámad székely magyarjaink igazsága, miszerint a közelgő globális méretű, gyűlöletalapú összecsapást csak az égi akarat képes semlegesíteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pintyőke
2021. július 16. 17:07
" a magyar szurkolók VEHEMENCIÁJÁT három zárt kapus eltiltással és pénzbírsággal büntette az UEFA..." :-) :-) :-)
Rocktoberi
2021. július 16. 15:50
Az UEFA olyan vonakodva tette szét a lábait a BLM-nek és az LMBTQ aberráltaknak, mint egy 20 dolláros kurva.
Pierre
2021. július 16. 14:54
földi lászló. III/I. A Magyar Népköztársaság politikai rendőrségének hírszerző tisztje. Kommunista bűnös, gerincesebb honfitársaink életének tönkretevője, aljas gazember. Orbán rendszerében újra foglalkoztatják, milliárdost csinált belőle a NER.
Türelem
2021. július 16. 12:30
Az Economist szerint az EB-n a jobboldal, a nacionalizmus, a rasszizmus győzött. A rasszista olaszoknál egyetlen fekete játékos sem volt a csapatban. Miközben az angol social network a mérkőzés után tele volt a gólt kihagyó három színes bőrűt gyalázó kommentekkel, persze ez nem érte el az Economist ingerküszöbét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!