Ezt rabolták el tőlünk

2021. augusztus 08. 15:12

Lesz még budapesti olimpia, de megbocsátás soha nem lesz. A Momentumnak el kell takarodnia a magyar közéletből.

2021. augusztus 08. 15:12
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Ezt rabolták el tőlünk

Aki végigizgulta a tokiói olimpiát, aki látta a felemelő záróünnepséget, aki látta a párizsiak boldog készülődését arra, hogy házigazdái legyenek a következő olimpiának, az, ha eddig nem értette volna, most már pontosan értheti, érezheti, tudhatja, hogy a NOlimpia kampánnyal mitől fosztották meg Magyarországot a Momentumosok.

Lesz még budapesti olimpia, de megbocsátás soha nem lesz. A Momentumnak el kell takarodnia a magyar közéletből.”

Nyitókép: MTI Fotó, Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 274 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
javagyor
2021. augusztus 09. 11:23
Nem, nem vette el senki!! A kormány egy népszavazásban nem bízva, maga mondott le az olimpiáról. Ennyi a történet, miért kell ezt ragozni?
fonak
2021. augusztus 09. 09:44
A közönség nélküli olimpiát rabolták el tőlünk? Tokió nem biztos, hogy a legjobb példa.
Osztap Bender
2021. augusztus 09. 07:56
Mint manapság minden a világon, az olimpia is egy üzlet (a szép elvek mellett). Vannak akiknek hatalmas hasznot hajt, van akikre óriási terheket rak a megrendezése és a sportolók dicsősége. Csak gondolj bele, hogy te és a hazád melyik "csapathoz" tartozna egy itteni rendezés elnyerésénél? Mi volna a fontosabb, a normális orvosi ellátás, az általános János kórházihoz hasonló állapotok megszüntetése, a kórtermek mellékhelyiségekkel való felszerelése vagy Kóhn bácsiék haszna? Mi lenne fontosabb, az ország úthálózatának rendbe tétele vagy Grűn elvtársék üzletei? A kérdéseket persze te is folytathatod, de talán te is látod, hogy olyan ország, ahol még mindig hiányoznak a "művelt nyugaton" már alapvetőnek tekintett körülmények, ne olimpiát rendezzen, hanem a körülmények javításával foglalkozzon. És ezek világnézettől, politikától teljesen független, emberi dolgok.
annamanna
2021. augusztus 09. 07:35
A japánok gyűlölték, hogy rájuk kényszerítették az olimpiát. Én bőven el tudom képzelni, hogy ez volt a világtörténelem UTOLSÓ olimpiája, mert a következőt a lakosság ellenállása megbuktatja. Egy ideje állítólag már csak diktatúrák pályáznak, mert demokráciákban népszavazáson rendre elbukik az ötlet. Na, mi mennyire vagyunk diktatúra? Le lehet mérni azon, sikerült-e lenyomni a közvélemény torkán! Nem sikerült itt sem! Tehát még nem vagyunk diktatúra, de bencsikék már dolgoznak a hiba javításán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!