Hol vannak a piacképes játékosaink, edzőink?

2022. július 01. 15:45

Két klub, nagy változások és a szokásos félelmek indították el a gondolataimat...

2022. július 01. 15:45
null
Hrutka János
Hrutka János
Facebook

„Külföldi munkavállalók a pályán és már az oldalvonal mellett is. Hol vannak a piacképes játékosaink, edzőink?

Kicsit hosszú lesz, de próbáltam alapos lenni. Két klub, nagy változások és a szokásos félelmek indították el a gondolataimat...

Május végén írtam már arról, hogy számos magyar futballklub váltott szakvezetőt az előző szezon alatt, a legtöbb esetben azonban nem hozott fordulatot, eredményességben is megnyilvánuló változást a megfelelő mennyiségű kutatómunkát nélkülöző váltás. Kispesten azóta összeállt az új szakmai stáb, a DVSC-nél pedig a kispadon túl a klubházban is történtek változások, új vezetése van a bajnokságot a 7. helyen záró hajdúságiaknak. Közös szál a két történetben, hogy Budapesten és Debrecenben is a külföldi munkavállalókban látják az előrelépés lehetőségét.

Az összes magyar csapatnál elkezdődött a felkészülés a következő szezonra, a csapatok próbálják kialakítani a körülményeikhez mérten legerősebbnek gondolt keretet a pályán, szakmai vezetést az oldalvonal mentén és van olyan klub is, ahol az irodákig nyúlnak a változások. Azt már megszokhattuk az elmúlt években, hogy a magyar piac a támogatások ellenére képtelen legalább az NB I. színvonalának megfelelő játékosok minőségi és mennyiségi kitermelésére, ezért az eredményre éhezők inkább a határokon túl keresnek alkalmazható munkaerőt, sokszor nélkülözve a kellő alaposságot, a játékosmegfigyelés nyújtotta hátteret. Közép-Európa országai közül továbbra is Magyarországon szerepel a legtöbb légiós, közel 50% az arányuk az elsőosztályban, azonban az elmúlt években már a partvonalon túl is megfordult az arány, több külföldi szakember ül a kispadokon, mint magyar edző.”

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. március 15. 15:59
"Hol vannak a piacképes játékosaink, edzőink?" Tele van velük az összes szakág összes klubja, most vettük őket - izé - vették őket piaci áron, felsőbb utasításra, utánpótlás és edző nevelés helyett. Fürdőznek a közpénzben és legyintenek a személyi jövedelem adóra.
Lajoss
2023. február 17. 17:46
Felcsúton fürdőznek a közpénzmilliárdokban..
olvaso9
2023. február 06. 18:07
A gondolkodás okos dolog, gyakoroljad is, János, de többet tehetnél az ügyben, ha magad is szerepet vállalva, aktívabb ennél s ne csak beszélnél...
DonCiccio
2023. január 29. 20:00
,, ...Hol vannak a piacképes játékosaink, edzőink?"... Ezt éppen Hrutka János ne tudná?.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!